2e fase Nieuw Proosdij definitief van start!

Nog in november zal gestart worden met de realisatie van de 2e fase van het project Nieuw Proosdij aan de Markt in Meerssen. Na een succesvolle verkoop zullen in het voormalig Proosdijklooster, na een grondige verbouwing, 2 appartementen, 2 stadswoningen en een penthouse worden gerealiseerd. Bij het Proosdijklooster zullen 16 nieuwbouwappartementen worden gerealiseerd.  Waar nu historie en toekomst samenkomen vormt zich binnenkort definitief “Maison Proosdij”.

Het succes van Maison Proosdij is vooral te danken aan de ligging, tussen het prachtige Proosdijpark en de nostalgische Markt van Meerssen. Rust en ruimte worden afgewisseld door gezelligheid en levendigheid aan een knus plein. Daarbij komt dat het plan van architect Geert Coenen een kwalitatief hoogwaardige uitstraling heeft, door de kleinschaligheid van de verschillende blokken en de fraaie detaillering.

Door garant te staan voor de koop van 3 appartementen onderstreept de Gemeente Meerssen het belang van dit project, zodat het Proosdijklooster in een nieuwe functie kan worden behouden en de werkzaamheden aan de Markt kunnen worden afgerond. Al eerder heeft BAM Woningbouw Zuid de verkoopdrempel verlaagd zodat op 14 november definitief gestart kan worden met de bouwwerkzaamheden. Door het startsein te geven voor de bouw verwachten BAM en gemeente dat ook de resterende appartementen snel verkocht zullen gaan worden.

“In deze tijd is het niet altijd zeker dat nieuwbouwprojecten daadwerkelijk van start gaan. Potentiele kopers zijn daarom huiverig om zich te binden aan een project. Deze onzekerheid wordt nu door de gemeente en BAM weggenomen.” Aldus makelaar Tijs Hillen.

Wethouder Guido Houben (PGM): “Door de garantstelling toont de gemeente Meerssen ondernemerschap. Ik ben enorm blij dat we hierdoor al op korte termijn van start
kunnen met de bouwwerkzaamheden aan Maison Proosdij.

Begin 2016 zullen alle werkzaamheden worden afgerond en zal het aanzicht aan de Markt haar definitieve vorm aannemen.

Er zijn nog enkele unieke woonkansen beschikbaar. Voor meer informatie kunt u terecht op www.nieuwproosdij.nl, of u kunt zich laten informeren door Tijs Hillen of Boek & Offermans Makelaars.

 

Kevin Weltens BBA
1926_nieuw-proosdij.jpg
1927_bestaande-klooster.jpg
1928_Uitzicht_2.jpg
Boek & Offermans Makelaars
Deze website is het beste te bekijken als uw tablet gekanteld is.