2e fase Nieuw Proosdij officieel van start

Waar nu historie en toekomst samenkomen vormt zich binnenkort definitief “Maison Proosdij”.

Gisteren is de tweede fase van het bijzondere project Nieuw Proosdij van start gegaan. Wethouder Ruimtelijke ordening Guido Houben verrichtte de officiële starthandeling door de sloophamer ter hand te nemen in het voormalige Proosdijklooster. De komende periode worden hier na een grondige verbouwing, twee appartementen, twee stadswoningen en een penthouse gerealiseerd. Naast het Proosdijklooster komen 16 nieuwbouwappartementen. Naar verwachting worden de werkzaamheden begin 2016 afgerond.

 

Wethouder Guido Houben: “Door de verbouwing van het klooster plus een gedeelte nieuwbouw wordt een historisch en karakteristiek pand voor Meerssen behouden. Historie en toekomst komen samen in Maison Proosdij.” “Het klooster vormt samen met de nieuwbouw een fraaie afronding van het centrumplan Kern Meerssen”, aldus Jeffry Savelkoul, commercieel manager BAM Woningbouw Zuid.

 

Het succes van Maison Proosdij is vooral te danken aan de ligging tussen het prachtige Proosdijpark en de nostalgische en sfeervolle Markt van Meerssen. Rust en ruimte worden afgewisseld door gezelligheid en levendigheid aan een knus plein. Bovendien heeft het plan van architect Geert Coenen een kwalitatief hoogwaardige uitstraling, door de kleinschaligheid van de verschillende blokken en de fraaie detaillering.

 

Er zijn nog enkele unieke woningen beschikbaar. Voor meer informatie kunt u terecht op www.nieuwproosdij.nl. Of bel voor informatie met Tijs Hillen Makelaardij (tel. 043-3655655) of Boek & Offermans makelaardij (tel. 043-3671522).

 

Kijk ook eens op www.nieuwproosdij.nl of volg de vorderingen via Facebook/nieuwproosdij of twitter: @nieuwproosdij

Kevin Weltens BBA
Wethouder Guide Houben verricht de officiële starthandeling
Wethouder Guide Houben verricht de officiële starthandeling
Tweede fase Nieuw Proosdij officieel van start!
Tweede fase Nieuw Proosdij officieel van start!
Boek & Offermans Makelaars
Deze website is het beste te bekijken als uw tablet gekanteld is.