Nieuw Proosdij open tijdens Dag van de Bouw!

Op 13 juni kan iedereen een kijkje achter de schermen komen nemen bij het bouwproject Nieuw Proosdij in het centrum van Meerssen. Normaliter is de toegang verboden, maar op 13 juni van 10.00 tot 16.00 uur is de bouwplaats van BAM Woningbouw Zuid open voor publiek tijdens de Dag van de Bouw 2015. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

Het bouwproject bestaat uit een mix van functies in een tweetal fasen. Fase 1 is in 2014 opgeleverd. Fase 2 omvat nog eens 19 appartementen, 1 stadswoning en 1 kapelwoning in en rondom het bestaande Proosdijklooster. Deze fase is momenteel in uitvoering. Naar verwachting wordt fase 2 in december 2015 opgeleverd.

Tijdens de Dag van de Bouw kunt u niet alleen zien hoe ver de bouw van fase 2 gevorderd is, maar krijgt u ook uitleg over hoe de bouw in z’n werk gaat. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan vernieuwende producten en processen schuil waarin met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.

Daarnaast kunt u het wonen in een voormalig klooster en in de nieuwbouw ervaren en genieten van het uitzicht op het Proosdijpark en de Markt. 

Jeffry Savelkoul (Projectontwikkelaar BAM Woningbouw Zuid)  “Er valt bij ons genoeg te zien en mee te maken op 13 juni. Het wordt een leuke dag voor jong en oud. We nodigen iedereen dan ook van harte uit om een kijkje te komen nemen op onze bouwplaats. De koffie staat klaar!”

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Eén keer per jaar stellen de aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open voor het publiek. In 2014 trok de Dag van de Bouw met zo’n 175 opengestelde bouwlocaties meer dan 125.000 bezoekers.

Kijk voor meer informatie of andere opengestelde locaties op www.dagvandebouw.nl.

Kevin Weltens BBA
2586_nieuw-proosdij.jpg
Boek & Offermans Makelaars
Deze website is het beste te bekijken als uw tablet gekanteld is.