Boek & Offermans Bedrijfsmakelaars nr. 1

Ook dit jaar is Boek & Offermans Bedrijfsmakelaars de nummer 1 makelaar in de regio Zuid-Limburg. Dat blijkt uit de analyse van de Top-101 Makelaars, welke jaarlijks onderzocht wordt door PropertyNL. Deze analyse wordt samengesteld op basis van de berekende provisie van de gebruiks- en beleggingstransacties op de kantoren-, bedrijfsruimte- en winkelmarkt.

Kantoren

Dynamis staat dit jaar opnieuw in de top 5 kantorenmakelaars van Nederland. Net als vorig jaar staan we op de vierde plaats. Het aantal vierkante meters transactie is gestegen van 164.700 m2 (vorig jaar) tot 183.000 m2 (dit jaar). Het verschil met nummer 3 JLL (402.000 m2) is echter nog altijd groot. 

Bedrijfsruimten
Ook in de sector bedrijfsruimten doen we het goed. Hier consolideren de tweede positite. (met 471.000 m2). Nummer 1 DTZ Zadelhoff (698.000 m2) en nummer 3 JLL (330.000 m2) staan op behoorlijke afstand. De voorsprong van DTZ is echter wel kleiner geworden.

Winkels
Op het gebied van winkels behaalde we de grootste winst: Dynamis steeg in de ranking van plek 5 naar plek prachtige 3e plaats. Het aantal vierkante meters transacties daalde licht, maar aangezien de daling bij DTZ en Cushman & Wakefield sterker was, steeg Dynamis alsnog.

Regionaal
In de regionale ranglijsten staan de partners ook op topposities. Vier keer staat een Dynamis partner op de eerste plaats: In Stadsregio Arnhem/Nijmegen Strijbosch Thunnissen, in de regio Noord-Holland Noord Kuijs Reinder Kakes, in de regio Twente en Achterhoek Snelder Zijlstra en in de regio Zuid Limburg Boek & Offermans.

HRS Bedrijfsmakelaars behaalde in de regio Midden Brabant de tweede plaats, net als Van Der Sande in de regio West-Brabant. Verschuuren & Schreppers eindigt in de regio Zuidoost Brabant op de derde plaats. Deze zelfde plaats krijgt Rodenburg in de regio Stedendriehoek en Veluwe. Ooms, dat met 1.532.800 m2 het grootste aantal vierkante meters transacties van de partners noteert, staat in de regio Rijnmond/Drechtsteden op de vierde plaats. Ook Bramer (6), Molenbeek (6), Frisia (7) en Lamberink (8) staan in de top-10.

 

Om het totale overzicht te kunnen inzien van de analyse Top-101 Makelaars, kunt u middels onderstaande downloadknop het rapport openen.

Brian van Doren BBA
1510_Naamloos.png
Boek & Offermans Makelaars
Deze website is het beste te bekijken als uw tablet gekanteld is.