boek-offermans-wonen-verhuurmakelaar

Verhuizen?

5 handige verhuistips

1. Begin op tijd

Begin tijdig met inpakken, start zodra je verhuisdozen of opslagruimte hebt. Pak elke dag enkele dozen in dan blijft het leuk en schiet je elke dag weer wat op.

10-handige-verhuistips-verhuistip1

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding van de verhuizing is belangrijk. Maak een planning of checklist om gestructureerd te werken en niets te vergeten.

Checklist

Bij een verhuizing komt veel kijken en je wilt natuurlijk niets vergeten. Daarom hebben wij een handige checklist gemaakt met tal van praktische zaken.

 

Download de verhuischecklist

2. Inpakken

Bij het inpakken moet je met veel zaken rekening houden. Hierbij een aantal praktische zaken;

  • Pak elke kamer afzonderlijk in en gebruik afzonderlijke dozen per kamer.
  • Geef elke doos een nummer en houd hiervan een lijst bij.
  • Verhuis de wasmachine met vastgezette trommel.
  • Ontdooi koel-/vrieskast enkele dagen voor de verhuizing.
10-handige-verhuistips-verhuistip2

Extra apparatuur nodig?

Meet ruim voor de verhuizing de grotere spullen op, zodat u ruim van tevoren weet of u wel/geen verhuislift nodig heeft om de spullen via het raam naar binnen/buiten te krijgen.

 

Voorzichtig verhuizen

Bescherm je spullen goed, pak ze zorgvuldig en en markeer deze. Tijdens de verhuizing zie je dan gemakkelijk met welke spullen je voorzichtig moet zijn.

3. Verhuizen

De verhuisdag blijft altijd hectisch en spannend. Maar doordat je goed voorbereid bent kun je de verhuisdag met vertrouwen tegemoet gaan. Bij het verlaten van je oude huis is het raadzaam om alle meterstanden op te nemen.

Wist je dat je gratis gebruik mag maken van onze verhuisaanhanger? Als je jouw huis verkoopt via Boek & Offermans Makelaars mag je hem gratis gebruiken, we vragen je alleen om deze van te voren te reserveren, zodat we dit kunnen plannen.

10-handige-verhuistips-verhuistip3

Professioneel verhuisbedrijf

Een verhuisbedrijf inschakelen kan verstandig zijn. Zij hebben veel ervaring en werken veel sneller en effectiever.

Let bij de keuze voor een verhuisbedrijf op het keurmerk "Erkende verhuizers".

Zelf verhuizen?

Als je besluit zelf te verhuizen, is het niet verstandig dit in de zomermaanden te doen.

Het is dan namelijk vaak veel te warm om je spullen op en neer te sjouwen. Kies daarom je verhuisdatum goed uit!

4. Uitpakken

Het uitpakken is een leuk proces, je kan de nieuwe woning gaan inrichten. Maak als eerste je bed op, zodat je altijd kan gaan slapen wanneer je wil. 

Probeer je te focussen, pak daarom één kamer per keer uit. Zodat als het allemaal teveel wordt, je naar een kamer kan gaan die al volledig is ingericht. Dat geeft rust en zo zie je dat er vooruitgang in zit.

10-handige-verhuistips-verhuistip4

Extra hulp

Heb je extra hulp van vrienden en familie? Dat is natuurlijk hartstikke fijn! Echter moet je hiervoor wel een goede planning maken, zodat je slim en efficiënt gebruik maakt van deze extra hulp.

Verdeel de mensen over de oude en nieuwe locatie, zodat er mensen bij de oude woning kunnen inladen en de andere groep al kan uitladen bij de nieuwe woning. Houdt er rekening mee om de grote en zware spullen als eerste te verhuizen. Deze kun je namelijk niet later alleen verplaatsen. 

5. Woongenot

Na de verhuizing wil je natuurlijk zo snel mogelijk gaan genieten van je nieuwe huis. De verhuizing is achter de rug, alle spullen op zijn plek en langzaam begin je te wennen aan de nieuwe omgeving.

Toch ben je helaas nog niet klaar, vrienden, bekenden en diverse instanties moeten nog op de hoogte gebracht worden van de verhuizing. 

10-handige-verhuistips-verhuistip4

Adres wijzigen

Wijzig op tijd het adres, zodat post en andere zaken op het goede adres aankomen.

Inventariseer hiervoor tijdig alle partijen welke je moet aanschrijven (zorgverzekeraar, werkgever, huisarts, tandarts etc..)

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.