Dag van de duurzaamheid
03-09-2019

Dag van de duurzaamheid

Dag van de duurzaamheid

Vandaag is het duurzame dinsdag en op deze bijzondere dag worden de meest duurzame ideeën en initiatieven gedeeld in Den Haag. Honderden ideeën vanuit alle hoeken van ons land worden besproken om zo het meest duurzame idee voor onze samenleving een prijs te geven. Hoe duurzaam leeft u eigenlijk? En hoe duurzaam is uw huis? Hieronder enkele tips;

Kies een efficiënte locatie
Denk goed na over de juiste woonlocatie. Kies voor de locatie met de minste reismomenten. Dicht in de buurt van uw werk en vrijetijdsbesteding spaart uiteraard brandstof en is hiermee beter voor het milieu.

Maak verstandig gebruik van energie
Probeer energiegebruik zoveel mogelijk in te perken. Neem energiebesparende maatregelen thuis en kies daarnaast voor onuitputtelijke energiebronnen. Denk bijvoorbeeld aan een regenton in uw tuin, waarmee u de planten water geeft.

Haal groen dichterbij
Haal het maximale uit uw tuin of dakterras. Bomen zijn bijvoorbeeld ideale natuurlijke thermostaten. In de zomer zorgen bladeren ervoor dat het huis lekker koel blijft en in de winter laten de ‘kale’ takken de zon lekker door om het huis te verwarmen.

Recyclen en afvalscheiding
Gooi oude of kapotte elektronische spullen niet in de afvalcontainer, maar breng ze naar een recyclepunt. Onderdelen uit oude apparaten worden hergebruikt, voor nieuwe apparaten of voor iets heel anders. Probeer zoveel mogelijk af te scheiden, denk hierbij aan plastic, papier en restafval.

Zonnepanelen
Vraag een offerte aan voor zonnepanelen. U hoeft de stap niet meteen te zetten. Maar een offerte is een eerste gratis stap. Dan weet u in ieder geval wat de kosten en mogelijkheden zijn in uw situatie. Bovendien komt u erachter of het huis geschikt is voor zonnepanelen en wat de terugverdien periode is.

Programmeer de thermostaat voor energiebesparing.
Laat hem meerdere keren per dag (rond de tijden dat u meestal weg bent) automatisch naar 16 graden dalen, en in de nacht naar 15. Zo’n kleine instelling kan op jaarbasis een hoop gas, CO2 uitstoot en geld schelen.

Een plat dak? Overweeg eens een groendak.
Een groendak ondersteunt bio-diversiteit, houdt het huis koeler in de zomer, ontlast het riool van regenwater en het ziet er gezellig uit.

Meer weten over duurzaam wonen?
Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en de eventuele invloed op de waarde van uw woning.Stefan Stijns RM RT
Woningmakelaar

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.