Object
Object
Object

Honigmannstraat 42, Heerlen 6411 LM Heerlen

6411 LM Heerlen prijs n.o.t.k.

Omschrijving

DE TRANSFORMATIE VAN EEN POSTKANTOOR
HONIGMANNSTRAAT 42, HEERLEN

Centraal gelegen binnen de Heerlense binnenstad, tussen het drukbezochte winkelcentrum 'het Corio Center' en het nieuw te ontwikkelen 'De Plu/ het Schinkelkwadrant', ligt het voormalig postkantoor aan de Honigmannstraat/Van der Maessenstraat. Dit postkantoor wordt de komende tijd (gefaseerd) omgetoverd tot een van dé nieuwe...

Brochure

Download de brochure van Honigmannstraat 42, Heerlen.

Download brochure

Locatie

Wijkstatistieken

Bedrijfstakken in Heerlen

Uitgebreide omschrijving

DE TRANSFORMATIE VAN EEN POSTKANTOOR
HONIGMANNSTRAAT 42, HEERLEN

Centraal gelegen binnen de Heerlense binnenstad, tussen het drukbezochte winkelcentrum 'het Corio Center' en het nieuw te ontwikkelen 'De Plu/ het Schinkelkwadrant', ligt het voormalig postkantoor aan de Honigmannstraat/Van der Maessenstraat. Dit postkantoor wordt de komende tijd (gefaseerd) omgetoverd tot een van dé nieuwe Heerlense volumineuze retail-locaties. Het object krijgt zodoende een nieuwe invulling waardoor het object een nieuwe betekenis krijgt voor de stad en haar inwoners. In het bestaande gebouw wordt binnen fase I van de ontwikkeling een vloeroppervlakte aangeboden vanaf ca. 175 m² tot ca. 860 m². Verder is er tevens ca. 460 m² beschikbaar in een nieuw te bouwen winkelunit aan de van der Maessenstraat.

HUURPRIJS NADER OVEREEN TE KOMEN

OBJECTGEGEVENS
soort object : Winkelobject
ligging : Het Postkantoor is centraal gelegen binnen het winkelgebied van Heerlen, tussen het succesvolle 'Corio Center' en winkelcentrum 'De Plu/Het Schinkelkwadrant'. Laatstgenoemde winkelcentrum wordt herontwikkeld waarbij ca. 18.000 m² winkelruimte gerealiseerd wordt. Door deze ontwikkelingen komt het Postkantoor nog centraler binnen het Heerlense winkelgebied te Liggen, direct aan de looproute tussen het Corio Center en het winkelcentrum De Plu.

Het postkantoor vormt hierdoor een logische schakel tussen beide centra en wordt een nieuwe hotspot in het winkelcircuit, met een sterke zichtbaarheid en identiteit aan het Heerlense winkelcircuit. Een identiteit die versterkt wordt door de herkenbare architectuur van het pand.
parkeren : In de directe nabijheid zijn enkele grote parkeergarages gesitueerd (Corio Center, Schouwburg, Geleenstraat)
bestemming : Detailhandel

DE TRANSFORMATIE
Het huidige object, dat in 1961 substantieel is uitgebreid aan de Van der Maessenstraat en in 1991 een nieuwe entreepartij aan de Honigmannstraat kreeg, is gedeeltelijk onderkelderd. De begane grond ligt ca. 90 cm. boven het maaiveld. De verdiepingshoogte van de begane grond bedraagt ca. 4,8 meter.

De verdiepingshoogte van de 1e verdieping bedraagt 4,4 meter. Het achterste gedeelte van het pand is en blijft eigendom van KPN. Het gebouwdeel dat in aanmerking komt voor herontwikkeling was tot voor kort nog in gebruik bij KPN en Postkantoren. Deze ruimtes komen echter gefaseerd vrij en daarmee voor verhuur beschikbaar, waarvoor het pand in twee fasen herontwikkeld wordt.

GEFASEERDE HERONTWIKKELING: FASE I
De herontwikkeling van het Postkantoor kent twee fases doordat de voor herontwikkeling benodigde ruimtes gefaseerd beschikbaar komen. De voormalige postkantoorruimtes staan leeg en kunnen op korte termijn herontwikkeld worden. De overige ruimtes zijn nog in gebruik bij KPN en komen gefaseerd vrij.

GEFASEERDE HERONTWIKKELING: FASE II
In fase II zijn alle ruimtes voor herontwikkeling beschikbaar doordat KPN alle ruimtes heeft verlaten. In fase II kan de transformatie van het Postkantoor daardoor vervolmaakt worden. De realisatie van fase II zal naar verwachting rond 2020 starten en is afhankelijk van de uitrol van het glasvezelnetwerk.

DETAILS
aanvaarding : In overleg, realisatie fase I gepland begin 2012
vraagprijs : Nader overeen te komen, vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden
verhuur : Verhuur geschiedt in collegiale samenwerking met DTZ Zadelhoff

Wij hebben getracht middels deze zorgvuldig samengestelde documentatie u zo uitgebreid mogelijk
te informeren. Desondanks kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Slechts de feitelijke
situatie geeft u een juist beeld.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs prijs n.o.t.k.
Huur BTW belast nee
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie winkelruimte
Bouwjaar 1961
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Honigmannstraat 42
Plaats Heerlen
Land NL
Ligging winkelgebied stadscentrumwijkwinkelcentrum
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 1925 m²
Winkelruimte
Oppervlakte 5108 m²
Oppervlakte in units vanaf 175 m²
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.