Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Verkocht onder voorbehoud

Keizer Karelplein 27, Maastricht 6211 TC Maastricht

6211 TC Maastricht vraagprijs € 950.000 k.k.

Omschrijving

In het hart van historische stadscentrum van Maastricht, direct om de hoek van het Vrijthof, is dit fraaie beleggingsobject gelegen. Vanwege de vele authentieke elementen, zoals glas in lood ramen, lijstgevel etc., is het pand door de gemeente Maastricht geclassificeerd als een ‘dominant bouwwerk’.

Verdeeld over 4 verdiepingen beschikt het pand over circa 365 m² BVO vloeroppervlakte. Op de...

Brochure

Download de brochure van Keizer Karelplein 27, Maastricht.

Download brochure

Wijkstatistieken

Bedrijfstakken in Maastricht

Uitgebreide omschrijving

In het hart van historische stadscentrum van Maastricht, direct om de hoek van het Vrijthof, is dit fraaie beleggingsobject gelegen. Vanwege de vele authentieke elementen, zoals glas in lood ramen, lijstgevel etc., is het pand door de gemeente Maastricht geclassificeerd als een ‘dominant bouwwerk’.

Verdeeld over 4 verdiepingen beschikt het pand over circa 365 m² BVO vloeroppervlakte. Op de begane grond is een kantoorruimte gelegen, alsmede een fietsenstalling, pantry, toiletruimte en toegang tot de binnentuin en het aldaar gesitueerde achterhuis. Dit achterhuis is verhuurd als zelfstandige wooneenheid.
Op de 1e verdieping is een appartement gelegen voorzien van een woonkamer, halfopen keuken, 2 slaapkamers en een badkamer met douche en toilet.

Op de 2e en 3e verdieping zijn 2 maisonnette-appartementen gesitueerd, ieder voorzien van een woonkamer met halfopen keuken, badkamer met douche en toilet en 2 slaapkamers.
Ieder appartement heeft tevens de beschikking over een opslagruimte in de kelder.

De 4 wooneenheden zijn thans verhuurd. De hieruit voortkomende huuropbrengsten zijn inzichtelijk in de online dataroom, na ondertekening van een voorafgaande geheimhoudingsverklaring. De kantoorruimte is thans in eigen gebruik bij de verkopende partij.

AANVULLENDE DOCUMENTATIE
Na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring zijn o.a. de volgende documenten beschikbaar:
- Kadastraal bericht en –kaart
- Splitsingsakte en –tekening
- Akte afstand erfpacht
- Bestemmingsplaninformatie
- Energielabels
- Beschrijving dominant bouwwerk
- Huurovereenkomsten
- Aankondiging huurprijsverhoging 2019
- WOZ-beschikking
- Plattegrondtekening
- Overzicht huuropbrengsten

OPLEVERING
Het object zal worden verkocht en geleverd ‘as-is, where is’, dat wil zeggen in de staat ten tijde van de levering met alle aan het object verbonden rechten en plichten, alsmede eventuele zichtbare en onzichtbare gekregen en zonder garantie van enig soort, waaronder die met betrekking tot technische, bouwkundige, juridische, fiscale, milieukundige, huur- en commerciële aspecten van het verkochte. Koper aanvaardt uitdrukkelijk het risico voortvloeiende uit de ‘as is, where is’ koop en levering en doet afstand van alle rechten voortvloeiend uit de artikelen 7:15 lid 1 en 7:17 van het Burgerlijk Wetboek. Tevens zullen de artikelen 6:228, 6:229, 6:230 lid 2, 7:20, 7:21 lid 1, 2 en 3 en 7:23 van het Burgerlijk Wetboek worden uitgesloten in de koopovereenkomst. Gezien het ‘as-is, where is’ karakter van deze transactie kan verkoper geen garanties verstrekken met betrekking tot de (juridische) staat van het object, met uitzondering van de beperkte garanties als omschreven in de eigendomsakte.
De thans in de kantoorruimte aanwezige kluis zal achterblijven.

VERENIGING VAN EIGENAREN
Het te koop aangeboden object bestaat uit 2 appartementsrechten. Gezien het feit dat beide appartementsrechten in eigendom zijn van Coöperatieve Bouwvereniging Ons Belang U.A. is er geen sprake van een actieve Vereniging van Eigenaren.

ERFPACHT
Het object is in 1994 gesplitst in 2 appartementsrechten, de kantoorruimte op de begane grond enerzijds en de bovengelegen verdiepingen en achterhuis anderzijds.
Het appartementsrecht A2 is vervolgens in erfpacht uitgegeven met als doel de bovengelegen verdiepingen en het achterhuis door de erfpachter te laten herontwikkelen tot 4 zelfstandige wooneenheden.
Middels een akte van afstand is deze erfpacht in 2016 beëindigd, waardoor de verkopende partij wederom de volledige beschikking heeft gekregen over dit appartementsrecht. De hiermee gepaard gaande documenten zijn beschikbaar in de online dataroom.

VOORBEHOUD
De voorgenomen verkoop van dit object is ten allen tijde onderworpen aan de goedkeuring van het bestuur van Coöperatieve Bouwvereniging Ons Belang U.A.

DUE DILIGENCE
Tijdens de due diligence fase van het verkooptraject kunnen kandidaat-koper(s) worden verzocht om een integriteits- en/of solvabiliteitsverklaring te ondertekenen.

VRAAGPRIJS
€ 950.000,- kosten koper.

ZEKERHEIDSSTELLING
De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze binnen 2 weken na de wilsovereenkomst bij de desbetreffende notaris te deponeren.

INSTRUMENTEREND NOTARIS
Door koper nader aan te wijzen, mits deze kantoorhoudend is te Maastricht.

ONDERZOEKSPLICHT VAN DE KOPER
Koper is ten allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

DISCLAIMER
Deze vrijblijvende informatie is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Voor de juistheid van deze informatie kan door Boek & Offermans Makelaars en haar opdrachtgever, Coöperatieve Bouwvereniging Ons Belang U.A., echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend. Deze informatie is niet bedoeld als aanbod. Door aanvaarding van de vermelde condities of het uitbrengen van een daarvan afwijkend aanbod wordt opdrachtgever en Boek & Offermans Makelaars niet gebonden, ook niet tot het doen van een tegenbod. Een overeenkomst komt slechts tot stand door kennisgeving van een in alle opzichten en derhalve ook op ondergeschikte punten met een aanbod overeenkomende aanvaarding.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs vraagprijs € 950.000 k.k.
Koop BTW belast nee
Status verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie belegging
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Keizer Karelplein 27
Plaats Maastricht
Land NL
Ligging winkelgebied stadscentrum
Belegging
Soort belegging woonruimte
Aantal huurders 4
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.