Jouw woningmakelaar in Limburg

Meest gestelde vragen WONEN

Een woning bezichtigen is kosteloos en vrijblijvend. Het ideale moment om te ontdekken of de woning bij je past!

Een bezichtiging is een moment om de woning, waar jij intresse in hebt, in het echt te kunnen zien. Door zelf in de woning te zijn krijg je een goede indruk en een bepaald gevoel bij de woning. Dit is essentieel om te weten of dit huis bij jou past of niet.

Je bent in onderhandeling als de verkopende partij heeft gereageerd op jouw uitgebrachte bod door:

 • Een tegenbod te doen;
 • Expliciet te melden dat jullie in onderhandeling zijn.

Let wel op, je bent pas in onderhandeling als de verkopende partij een tegenbod heeft gedaan of expliciet meld dat jullie in onderhandeling zijn. Als de makelaar aangeeft het bod met de verkoper te bespreken ben je nog niet in onderhandeling.

De makelaar bespreekt jouw bod en de daarbij behorende voorwaarden met de verkopende partij. Als deze het beste aansluit op de wensen en situatie van de verkopende partij dan kan het zijn dat het bod geaccepteerd wordt. Op dat moment is er mondelingeovereenstemming. Hierna zullen de koopcontracten worden opgesteld.Op het moment dat beide partijen de overeenkomst getekend hebben (schriftelijke vereiste) is er sprake van koop.

Het is ook mogelijk dat de verkopende partij je bod met een tegenbod beantwoord of dat men akkoord gaat met een bod van een andere partij.

De koper betaald de kosten van de koop van de woning. Onder de kosten koper verstaan we ondermeer de kosten voor

 1. overschrijving van het eigendom naar de nieuwe eigenaar in het register van het kadaster.
 2. overdrachtsbelasting
 3. notariskosten voor het passeren van de leveringsakte en eventueel hypotheekakte.

De zoektocht naar de geschikte woning is niet altijd even makkelijk. Het woningaanbod veranderd snel en je moet snel reageren op een woning. Wij helpen je graag bij de zoektocht naar jouw droomwoning.

 1. Schrijf je in als woningzoeker en ontvang als een van de eerste het nieuwste woningaanbod. Inschrijven
 2. Volg onze speciale Instagram pagina met nieuwste woningaanbod. Woningaanbodlimburg
 3. Volg onze speciale Facebook pagina met nieuwste woningaanbod. Woningaanbodlimburg

Bij verkoop:

 • makelaarskosten;
 • geldig energielabel aanvragen (indien niet aanwezig).

Bij koop:

 • woningtaxatie;
 • notariskosten;
 • overdrachtsbelasting;
 • eventuele bouwkundigekeuring.

Na het bezichtigen van de woning kun je een bod uitbrengen. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt het voorstel schriftelijk, per mail of telefonisch doorgeven. Bij voorkeur per mail, dan bestaat er geen onduidelijkheid over de inhoud van het bod.

Het kan zijn dat er gebruik gemaakt wordt van biedingsformulieren, in dit geval dien je het formulier volledig ingevuld te retourneren bij de makelaar. Indien dit het geval is zal de makelaar dit kenbaar maken bij de bezichtiging en de werkwijze uitleggen.

Afhankelijk van de situatie kan het zijn dat de verkopende partij in onderhandling treed met je, waardoor je het bod kan aanpassen.

Soms zijn er meerdere gevallen van diverse kandidaten. Dan zal de verkoper de bieding kiezen die het beste bij zijn wensen ligt.

Overbieden is niet in iedere situatie de beste aanpak. Soms wegen andere factoren namelijk zwaarder dan de hoogte van het bod. Afhaneklijk van je eigen financiele budget moet je de afweging kunnen maken of je bereid bent te overbieden.

Meest gestelde vragen BOG

Bij een casco oplevering is alleen de ruwbouw van een pand verzorgt. Het pand wordt dan wind en waterdicht opgeleverd inclusief ramen, deuren en eventueel dakpannen.

Nee, een bedrijf mag zich niet zomaar op elke locatie vestigen. De gemeente stelt dit allemaal vast in een bestemmingsplan.

Je bent in onderhandeling als de verkopende partij heeft gereageerd op jouw uitgebrachte bod door:

 • Een tegenbod te doen;
 • Expliciet te melden dat jullie in onderhandeling zijn.

Let wel op, je bent pas in onderhandeling als de verkopende partij een tegenbod heeft gedaan of expliciet meld dat jullie in onderhandeling zijn. Als de makelaar aangeeft het bod met de verkoper te bespreken ben je nog niet in onderhandeling.

  Bij het kopen van een bedrijfspand is de ondertekening van de koopovereenkomst bindend. Er is dus geen bedenktijd wanneer het een bedrijfspand betreft.

  Meest gestelde vragen TAXATIES

  Wij zijn gecertificeerd om voor nagenoeg alle banken een taxatie uit te voeren, waaronder ING, Rabobank, ABN Amro, SNS en zelfs de Sparkasse.

  De letterlijke vertaling van buy-to-let is "kopen om te verhuren". De buy-to-let taxatie is dan ook bedoeld voor woningen die aangekocht zijn om te verhuren, niet voor eigen gebruik.

  Door onze 4 vestigingen in Limburg (Heerlen, Maastricht, Venlo en Venray) taxeren wij bedrijfspanden en maatschappelijk vastgoed in de gehele provincie Limburg.

  Voor wat betreft woningtaxaties is er door het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) bepaald dat de taxeren woning maximaal 20 kilometer van de vestigingslocatie van de taxateur ligt. Dat wil zeggen dat wij in geheel Noord- en Zuid-Limburg uw woning taxeren.

   Onze taxateurs zijn gecertificeerd om alle typen vastgoed te taxeren. Reeds jarenlang taxeren wij woningen, winkelruimtes, kantoorruimtes, bedrijfsruimtes, maatschappelijk vastgoed (kerken, scholen, zorgvastgoed) en parkeerplaatsen. Al ruim 40 jaar zijn onze taxateurs de experts in Limburg om uw vastgoed op waarde te waarderen.

   Hoe kunnen wij je helpen?

   Hulp nodig of wil je gewoon meer informatie? Neem contact op!

   Contact opnemen

   Persoonsgegevens: (vereist)

   Adresgegevens: (vereist)

   Contactgegevens: (vereist)

   Objectgegevens: (vereist)

   U heeft gekozen voor: bouwtype 1.
   Prijzen per unit
   Koop: €24.900,- v.o.n.
   Huur: €155,- p/mnd

   Conditie:
   Unit(s):
   Gebruikersintentie:
   Extra opties:
   Identiteitskaart of paspoort: (verplicht)
   KvK uitreksel (indien van toepassing):
   Privacyverklaring
   Door een vinkje te plaatsen gaat u akkoord dat wij uw gegevens opslaan en verwerken. Meer informatie hierover vind u in onze

   privacyverklaring

   Deze website maakt gebruik van cookies

   Voor welke cookies geef je akkoord?

   Meer informatie