Maankwartier-Zuid Heerlen

Nieuwbouwproject

Maankwartier is de nieuwe stationsomgeving van Heerlen. Een plek waar mensen werken, wonen, reizen en kunnen genieten. Naast de appartementen komen er ook winkels die horen bij een station, maar het is zeker geen winkelcentrum.

Dit nieuwe stukje Heerlen is vooral een mooie verbinding tussen Heerlen-Zuid en Heerlen-Noord. Het spoor splitste de stad in tweeën; Maankwartier zorgt voor een nieuwe connectie.

Noord is het deel tussen de Hoppenhof, Looierstraat en Spoorsingel. Noord is grotendeels afgerond en voor iedereen toegankelijk. Maankwartier is tot leven gekomen.

Zuid is het gedeelte grenzend aan het Stationsplein en de Saroleastraat. Hier komen appartementen, winkeltjes, een deel van het hotel, een park en een ondergrondse parkeergarage. De bouwwerkzaamheden zijn in volle gang.

5971

Het nieuwe middelpunt van Heerlen

Maankwartier ligt midden in Heerlen.Ooit het middelpunt van de mijnindustrie, nu een plek waar wonen, werken en reizen samen komt.

In Maankwartier reiken de noord- en zuidzijde van Heerlen elkaar over het spoor de hand. Maankwartier maakt de stad heel.

Meer informatie

Meer informatie?


IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.