Bongaertslaan 39 A , 6416 EX, Heerlen

 • 563 m²
€ 178.000 k.k.
Maurice Cergnul ARMT
Heeft u vragen?
Neem contact op met Maurice
Nieuwsgierig naar deze woning?
Plan een bezichtiging of download de brochure voor meer informatie.

Omschrijving

In Heerlen Zuid op top locatie gelegen bouwperceel van circa 563 m². Stedenbouwkundige inpassing. Aan de Bongaertslaan staan voornamelijk vrijstaande en enkele geschakelde woningen op ruime kavels. De rooilijn volgt, op de paar ‘Oostenrijkse’ woningen aan de...

Toon meer

Kenmerken

Buurtstatistieken Molenbergpark

Leeftijd buurtbewoners

Huishoudens

Koop/Huur

Downloads

Kaart van het Kadaster

In Heerlen Zuid op top locatie gelegen bouwperceel van circa 563 m².

Stedenbouwkundige inpassing.

Aan de Bongaertslaan staan voornamelijk vrijstaande en enkele geschakelde woningen op ruime kavels. De rooilijn volgt, op de paar ‘Oostenrijkse’ woningen aan de Bongaertslaan na, de richting van de straat. De woningen staan ver terug ten opzichte van de voorerfgrens, namelijk op minimaal 7 tot 8 meter. Het merendeel van de woningen is wit met een donkere kap of een plat dak.

Wanneer een bouwvlak wordt toegevoegd is het belangrijk dat daarbinnen een kwalitatief hoogwaardige woning kan worden gebouwd die past in de omgeving. Voor dit perceel betekent dat, dat er ruimte moet zijn voor een vrijstaande woning, met een ruime tuin, die op voldoende afstand van de aangrenzende percelen gelegen is.

Heerlen heeft beleid voor de inrichting van bouwpercelen dat bij uitbreiding van woningen en bij herontwikkeling ruimte biedt zonder het woon- en leefklimaat in de omgeving aan te tasten. Dat beleid is vastgelegd in het ‘Handboek ruimtelijke plannen Gemeente Heerlen’ en de ‘notitie flexibel bestemmen’. Onderdeel van dit handboek vormt ook het ‘Sjabloon regels bestemmingsplannen Heerlen’. Dit sjabloon bevat de gemeentelijke standaardregels (voor nieuwe bestemmingsplannen). Deze standaardregels worden gebruikt bij het opstellen van bestemmingsplannen binnen het grondgebied van de gemeente Heerlen en vormen een algemeen toetsingskader voor herontwikkelingen.

Volgens deze standaardregels moet bij vrijstaande woningen de afstand tot de zijdelingse perceelsgrens minimaal 3 meter bedragen en de afstand tussen de achtergevel en de achterste perceelsgrens is altijd minimaal 5 meter. De voorgevel van een nieuw te bouwen woning aan de Bongaertslaan wordt bij voorkeur in lijn met de voorgevels van Bongaertslaan 39 en 41 geplaatst.

Op het perceel is een bouwvlak mogelijk volgens de regels van flexibel bestemmen. Dat lijkt op kleine punten af te wijken van het geschetste bouwvlak zoals aangevraagd. De achter grens van het bouwvlak kan bijvoorbeeld niet op dezelfde lijn liggen als bij de woning van Bongaertslaan 39, aangezien dan niet wordt voldaan aan de vereiste afstand van 5 meter tot de achterste grens van een deel van het perceel. Maar de regels van flexibel bestemmen maken dus wel een bouwvlak mogelijk waarop een vrijstaande woning kan worden gebouwd, passend bij de schaal van andere woningen aan de Bongaertslaan.

Ook krijgt deze woning een ruime achtertuin doordat enkele percelen aan de achterkant recent zijn aangekocht en worden gevoegd bij de percelen van Bongaertslaan 39 en de nieuw te bouwen woning. Door de herverdeling van tuinpercelen beschikt ook Bongaertslaan 39 over een ruime tuin.

Volgens de sjabloonregels voor woningen is de goothoogte maximaal 7 meter hoog en de nokhoogte maximaal 12 meter. Verder gaan de sjabloonregels in op bouwregels voor aanbouwen, uitbouwen en vrijstaande bijgebouwen. Het deel van het perceel voor de voorgevel krijgt een tuinbestemming en daar wordt geen bebouwing toegestaan, op - onder voorwaarden - erkers en balkons na.

Om aan te sluiten op de overige bebouwing aan de Bongaertslaan, is het advies om de nieuw te bouwen woning uit te voeren met een witte gevel en (eventueel) een donkere kap.

AANSPRAKELIJKHEID
Het bovenstaande behelst slechts een globale omschrijving van een object. De informatie berust deels op door derden aan onze kantoren verstrekte gegevens. Met de meeste zorg hebben wij deze informatie verwerkt doch kunnen ten aanzien van de juistheid van deze gegevens geen aansprakelijkheid aanvaarden. Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend.

Toon meer

Algemeen

Vraagprijs € 178.000 k.k.
Servicekosten BTW belast Nee
Status Beschikbaar
Aanvaarding in overleg

Bouw

Woning type Woonhuis
Recreatiewoning nee
Permanente bewoning ja
Bouwvorm niet van toepassing

Locatie

Adres Bongaertslaan 39 A
Plaats Heerlen
Provincie Limburg
Land Nederland
Ligging
 • Aan rustige weg
 • In woonwijk

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte 563 m²

Indeling

Voorzieningen

  Energie

  Isolatie
   Verwarming

    Buitenruimte

    Tuin
    • Geen tuin
    Hoofdtuin geen tuin

    Bergruimte

    Voorzieningen
     Isolatie

      Parkeergelegenheid

      Garage
      • Geen garage
      Aantal garages 0
      Oppervlakte 0
      Faciliteiten

       Overig

       Huidig gebruik bouwgrond
       Huidige bestemming bouwgrond

       Buurtstatistieken Molenbergpark

       Leeftijd buurtbewoners

       Huishoudens

       Koop/Huur

       Kaart van het Kadaster
       Weet jij wat je kan lenen?

       Onze hypotheekadviseurs vertellen het je graag!

       Ontdek de woning

       Bongaertslaan 39 A, 6416 EX, Heerlen

       Hier zult u wonen

       Bongaertslaan 39 A, 6416 EX, Heerlen

       Schaduwwijzer

       Maurice Cergnul ARMT
       Heeft u vragen?
       Neem contact op met Maurice
       Nieuwsgierig naar deze woning?
       Plan een bezichtiging of download de brochure voor meer informatie.