32 woningen in Brunssum verkocht aan Wonen Limburg

32 woningen in Brunssum verkocht aan Wonen Limburg

Geschreven door Martijn Weerts op 8 juni 2020

Wonen Limburg neemt 16 appartementen aan de Lindestraat en 16 eengezinswoningen aan de Dorpstraat, Panhoes en Leenheerstraat in Brunssum over van Property Match.

Wonen Limburg wil met de overname haar positie in de Oostelijke Mijnstreek en Parkstad verstevigen om zo haar volkshuisvestelijke opgave nog beter te kunnen oppakken.

Door de koop worden de 16 appartementen en 16 eengezinswoningen in Brunssum toegevoegd aan de sociale huursector. Wim Hazeu, bestuurder van Wonen Limburg: “We vinden het belangrijk dat de woningen toegankelijk zijn voor mensen die wellicht in aanmerking komen voor huurtoeslag. Dit is de reden dat we de huur van 3 van de 16 appartementen in Brunssum onder de liberalisatiegrens gaan verhuren. De overige woningen en appartementen liggen al onder deze grens.”

Voor de betreffende huurders is het prettig dat Wonen Limburg een buurtwinkel heeft in Heerlen, zodat persoonlijk contact in de nabijheid mogelijk is. Alle huurders zijn inmiddels persoonlijk op de hoogte gebracht. Property Match verkoopt deze woningen na ca 15 jaar exploitatie omdat deze niet meer passen binnen de doelstellingen van haar portefeuille. Property Match richt zich vooral op (commercieel) vastgoed waar een ontwikkeling/ transformatie (op termijn) mogelijk is.

Boek & Offermans Makelaars, partner in Dynamis, trad bij deze transactie op namens Property Match.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie