Hoe kies ik de juiste makelaar?

Hoe kies ik de juiste makelaar?

Geschreven door Chantal de Roy van Zuydewijn KRMT op 20 september 2019

Het is een grote beslissing, je huis verkopen doe je niet zomaar. Alle voor- en nadelen tegen elkaar afwegen en uiteindelijk is het zover. Je hebt besloten om te gaan verhuizen en dus je huis te verkopen! Maar dan begint het eigenlijk pas, hoe kies je de juiste makelaar?

Welke makelaar laat ik mijn huis verkopen? Dat is een van de eerste keuzes die je moet maken en tevens van groot belang voor het verdere verloop van het verkoopproces. Je begint met het maken van een kennismakingsgesprek. De makelaar bekijkt dan de woning en vertelt je over het verkoopplan. Het belangrijkste van alles is dat de makelaar je beter leert kennen, je wensen inventariseert en weet wat jij belangrijk vind bij de verkoop van jouw woning.

Om de juiste keuze te maken is het goed om rekening te houden met:

Is de makelaar goed bereikbaar?
Het komt je vast bekend voor. Je hebt een vraag en belt met de makelaar maar deze is op het moment niet bereikbaar vanwege een bezichtiging. Bij ons op kantoor is altijd iemand aanwezig om jouw prangende vraag te beantwoorden. Wel zo prettig!

Is de makelaar bekend in jouw wijk?
Om jouw huis goed aan te prijzen is het belangrijk dat de makelaar de wijk kent. Welke voorzieningen zijn er? Waar zijn de scholen en winkels? Hoe snel fiets je van a naar b? Door deze zaken te weten kan de makelaar jouw woning beter verkopen en volgt een beter verkoopresultaat. Onze makelaars wonen in de omgeving van het kantoor waar ze werken en kennen de wijken.

Hoe ziet de woningpresentatie er uit?
Hoe ziet de woningbrochure eruit? Is de woningpresentatie op Funda compleet? Is de website van de makelaar actueel en mobiel vriendelijk? Gebruikt de makelaar social media bij de verkoop van jouw woning? Dat soort zaken zijn van belang. Wij zetten een breed scala aan promotie middelen in om jouw huis te presenteren aan potentiéle kopers. Alles op elkaar afgestemd zodat jouw huis de aandacht krijgt die het verdient!

Wat is het verkoopresultaat van de makelaar?
Het resultaat van de makelaar is belangrijk, het zegt iets over zijn kennis en werkwijze. Hoeveel woningen heeft de makelaar in jouw wijk verkocht? Wat is het gemiddelde verschil tussen vraag- en verkoopprijs? Wij kennen de wijk en hebben veel woningen verkocht bij jou in de buurt.

Wat zijn de klantervaringen?
Ervaringen van andere kopers en verkopers zijn goed om te lezen. Deze zijn namelijk onafhankelijk en vertellen je met een frisse blik over hun ervaringen met de makelaar. Wij zijn trots op onze ambassadeurs, zij delen hun (positieve) ervaringen graag met je. Uiteraard zijn ze allemaal te vinden op onze website.

Hoe dan ook, het verkopen van je huis begint allemaal bij een goed kennismakingsgesprek. Mogen wij kennismaken? Plan nu jouw kennismakingsgesprek in!
Kennismakingsgesprek inplannen

Meer weten over dit onderwerp?

Hoe kies ik de juiste makelaar?
Chantal de Roy van Zuydewijn KRMT
Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie