Klooster Wittem verkocht

Klooster Wittem verkocht

Boek & Offermans Makelaars heeft voor haar opdrachtgever, de Kerkelijke Instelling Redemptoristen In Nederland, een koopovereenkomst tot stand gebracht met de Lenferink Groep Zwolle.

Per 1 juli 2020 zal Lenferink Groep Zwolle de nieuwe eigenaar van het ruim 8.000 m2 tellende klooster zijn. Het monumentaal kloostercomplex, omvat naast de oude kerk en kapellen onder andere kantoor-, woon-, winkel- , horecaruimten, (landbouw)gronden en de historische bibliotheek.

Gezien het belang van het pastorale werk en de elementen die verbonden zijn met de congregatie van de redemptoristen blijft de woon- en werkgemeenschap van de congregatie van de Redemptoristen beschikken over diverse woon- en werkruimten binnen het complex. De kerk en kapellen, boekwinkel en tuin blijven verder open voor het publiek. Het streven is dat de monumentale bibliotheek zijn culturele functie zoveel mogelijk blijft behouden.

De Lenferink Groep zoekt voor het resterende deel van het complex nieuwe huurders passende binnen de monumentale waarde van het gebouw. Geïnteresseerde partijen voor de (deel)huur van het complex kunnen contact opnemen met Boek & Offermans Makelaars.

Boek & Offermans Makelaars, partner in Dynamis, trad bij deze transactie op namens de eigenaar.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie