Klooster Wittem verkocht

Boek & Offermans Makelaars heeft voor haar opdrachtgever, de Kerkelijke Instelling Redemptoristen In Nederland, een koopovereenkomst tot stand gebracht met de Lenferink Groep Zwolle.

Per 1 juli 2020 zal Lenferink Groep Zwolle de nieuwe eigenaar van het ruim 8.000 m2 tellende klooster zijn. Het monumentaal kloostercomplex, omvat naast de oude kerk en kapellen onder andere kantoor-, woon-, winkel- , horecaruimten, (landbouw)gronden en de historische bibliotheek.

Gezien het belang van het pastorale werk en de elementen die verbonden zijn met de congregatie van de redemptoristen blijft de woon- en werkgemeenschap van de congregatie van de Redemptoristen beschikken over diverse woon- en werkruimten binnen het complex. De kerk en kapellen, boekwinkel en tuin blijven verder open voor het publiek. Het streven is dat de monumentale bibliotheek zijn culturele functie zoveel mogelijk blijft behouden.

De Lenferink Groep zoekt voor het resterende deel van het complex nieuwe huurders passende binnen de monumentale waarde van het gebouw. Geïnteresseerde partijen voor de (deel)huur van het complex kunnen contact opnemen met Boek & Offermans Makelaars.

Boek & Offermans Makelaars, partner in Dynamis, trad bij deze transactie op namens de eigenaar.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Gemeente Heerlen koopt Geleenstraat 16 te Heerlen

Gemeente Heerlen koopt Geleenstraat 16 te Heerlen

Recentelijk is het object Geleenstraat 16 te Heerlen definitief verkocht aan gemeente...
Orange Media Group verhuist naar Sittard

Orange Media Group verhuist naar Sittard

Per 1 december jl. mag Orange Media Group zich eigenaar noemen van de bedrijfsruimte aan de Kopenhagenstraat 85 te Sittard op...
Bekijk overzicht