Stichting Consuminderhuis Parkstad verhuist naar SunPlein 24 Landgraaf

Het Sun-Plein 24 Landgraaf (210 m2) verhuurd aan Stichting Consuminderhuis Parkstad.

Op 4 december opent het Consuminderhuis Parkstad zijn deuren op de nieuwe locatie aan het SUN-plein 24 in Landgraaf. De stichting helpt mensen met cursussen om te consuminderen, voeding, kleding en huisraad.

Het Consuminderhuis was voorheen gevestigd in het oude Rabobankgebouw aan het Wilhelminaplein. Deze locatie voldoet niet meer aan de eisen van de huidige tijd en wordt door HEEMwonen opnieuw ontwikkeld. HEEMwonen huurt de locatie aan het SUN-plein om het Consuminderhuis te faciliteren.

Samen met Boek & Offermans Makelaars is er een nieuwe locatie voor het Consuminderhuis gevonden. “We vinden het belangrijk dat een maatschappelijke voorziening als het Consuminderhuis beschikt over goede huisvesting. Er mag aandacht zijn voor het goede werk dat zij verzetten. Een deel van onze huurders, en andere inwoners van Parkstad die het niet breed hebben, komen in het Consuminderhuis voor hulp.

Het Consuminderhuis is afhankelijk van donaties en ontvangt al enige jaren een waarderingssubsidie van de gemeente. De kiem van het Consuminderhuis is gelegd door Annemiek van Deursen, die nog altijd actief is in de organisatie. Het bestuur vat de activiteiten samen met de navolgende woorden: “We zijn een maatschappelijke organisatie die mensen helpt om grip op hun geld en leven te krijgen. We geven workshops om mensen te leren consuminderen, bijvoorbeeld door te leren budgetteren, moestuinieren, zelf kleding te verstellen of eenvoudige cadeautjes te maken. Daarnaast verstrekken we bijvoorbeeld levensmiddelen die we krijgen van de Plus winkels in Landgraaf. Zo snijdt het mes aan twee kanten: mensen die weinig hebben worden ondersteund met voedsel en er wordt geen eten weggegooid.“

Wie gebruik maakt van de diensten van het Consuminderhuis draagt zelf ook een steentje bij: “Een voorwaarde voor deelname aan de cursussen is dat mensen zelf ook een functie vervullen bij ons als vrijwilliger. Vrijwilligers laten lotgenoten zien hoe je je eigen situatie kunt verbeteren. Zo helpen ze bijvoorbeeld om de kleding goed te ordenen. Dat geeft mensen ook regelmaat.”

Boek & Offermans Makelaars, partner in Dynamis, trad bij deze transactie op namens de eigenaar.

Stichting Consuminderhuis Parkstad verhuist naar SunPlein 24 Landgraaf
Martijn Weerts
Neem contact op met Martijn

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Gemeente Heerlen koopt Geleenstraat 16 te Heerlen

Gemeente Heerlen koopt Geleenstraat 16 te Heerlen

Recentelijk is het object Geleenstraat 16 te Heerlen definitief verkocht aan gemeente...
Orange Media Group verhuist naar Sittard

Orange Media Group verhuist naar Sittard

Per 1 december jl. mag Orange Media Group zich eigenaar noemen van de bedrijfsruimte aan de Kopenhagenstraat 85 te Sittard op...
Bekijk overzicht