Pancratiusplein 2 - 3 , 6411 JZ, Heerlen

  • C
€ 599.000 k.k.
David Israel KRMT
Heeft u vragen?
Neem contact op met David
Nieuwsgierig naar dit object?
Plan een bezichtiging of download de brochure voor meer informatie.

Omschrijving

TE KOOP | HORECA VASTGOED | HEERLEN CENTRUM Horecapand met woonhuis in hartje Heerlen. Het Pancratiusplein is hèt horeca- en uitgaansgebied van Heerlen. De plek, recht tegenover de oude St. Pancratiuskerk, omgeven door andere horeca met hun terrassen, is ronduit...

Toon meer

Kenmerken

Bedrijfstakken in

Downloads

TE KOOP | HORECA VASTGOED | HEERLEN CENTRUM

Horecapand met woonhuis in hartje Heerlen. Het Pancratiusplein is hèt horeca- en uitgaansgebied van Heerlen. De plek, recht tegenover de oude St. Pancratiuskerk, omgeven door andere horeca met hun terrassen, is ronduit uniek te noemen. Het object bestaat uit een verhuurde commerciële ruimte en bovengelegen woonruimte.
Het gehele pand wordt ter verkoop aangeboden.

OBJECT
De commerciële ruimte (ca. 182 m²) is thans in gebruik als goed renderend restaurant en is verdeeld over de begane grond, een kelderruimte en achtergelegen op de eerste verdieping de opslagruimte en technische ruimte. De ruimte op de begane grond is enige jaren geleden volledig verbouwd tot de huidige staat waaronder brandwerende en isolerende laag tussen het horeca- en woongedeelte.

De woonruimte (ca. 191 m²) op de bovengelegen verdiepingen is te betreden vanuit een opgang in de commerciële ruimte. De eerste verdieping is onderverdeeld in woonkamer aan de voorzijde en keuken met eetkamer aan de achterzijde. Voorts is er toegang tot het dakterras. De tweede verdieping is onderverdeeld in vier slaapkamers met aan de achterzijde de badkamer. De zolderverdieping is niet in gebruik en kan als bergruimte beschouwd worden. De woning is tot 2007 bewoond geweest en is nu deels als aanvullende ruimte voor het restaurant in gebruik.

Huurconstructie
Het object als geheel is door verkopers verhuurd aan een bierbrouwerij, welke overeenkomst per 1 november 2023 beëindigd is. De brouwerij als hoofdhuurder heeft de commerciële ruimte verhuurd aan de zittend horeca ondernemer tegen eenzelfde periode. Als goed renderend restaurant is deze ondernemer geïnteresseerd om met koper tot een nieuwe huurovereenkomst te geraken.

BESTEMMING
Het object valt binnen het vigerend bestemmingsplan 'Cityplan Heerlen', vastgesteld op 15-12-2021. Op grond van de planvoorschriften luidt de bestemming: enkelbestemming 'Gemengd' met dubbelbestemming 'Waarde Archeologie 2'. Aanvullend is gebiedsaanduiding 'concentratiegebied horeca Pancratiusplein-Zuid' van toepassing. Ter plaatse van de aanduiding 'concentratiegebied horeca Pancratiusplein-Zuid' is uitsluitend horeca van de categorie 2, 3 en 4 toegestaan. U dient zelf bij de gemeente Heerlen te verifiëren of uw bedrijfsactiviteiten vallen binnen vigerend bestemmingsplan.

LIGGING
De centrale ligging, te midden van de vele andere horeca-etablissementen met terrassen aan het Pancratiusplein in het centrum van Heerlen is uniek te noemen. Dit plein is dè horecalocatie van de stad. In de directe nabijheid bevinden zich de winkelstraten van Heerlen, waaronder de Saroleastraat als hoofdwinkelstraat. Aan het Pancratiusplein, worden veel festivals en evenementen georganiseerd. Het plein is hèt hart van de carnavalsactiviteiten, maar ook voor vele andere (culturele) evenementen zoals Cultura Nova, Raboronde, The Notorious IBE, ParkCity Live, Dutch Mountain Film Festival. Heerlen kent een actieve centrumorganisatie die enthousiast bijdraagt aan het levendig maken van het centrum. Gemeente Heerlen draagt hieraan haar steentje bij. Al deze elementen versterken de horeca commercie in het gebied.

BEREIKBAARHEID
Het stadscentrum van Heerlen is goed bereikbaar door de nabijgelegen oprit van de N281 en de verbindingswegen naar omliggende woongebieden. Op steenworp afstand zijn twee parkeergarages gelegen naast de openbare (betaalde) parkeergelegenheden. Voor openbaar vervoer is het NS treinstation op 500 meter te voet bereikbaar. Voorts zijn er meerdere bushaltes in de buurt.

PARKEREN
Op steenworp afstand zijn twee parkeergarages gelegen. Daarnaast zijn er - eveneens op loopafstand - diverse openbare (betaalde) parkeergelegenheden.

METRAGE
Commerciële ruimte
Restaurant ca. 144 m²
Opslag/tech.ruimte ca. 23 m²
Kelder ca. 15 m²
Totaal ca. 182 m²

Woonruimte
Eerste verd. ca. 78 m²
Tweede verd. ca. 73 m²
Zolder ca. 40 m²
Totaal ca. 191 m²

HUURINKOMSTEN
Bierbrouwerij: € 58.031,- ex. BTW per jaar

VRAAGPRIJS
€ 599.000,- kosten koper.

OPLEVERINGSNIVEAU
In huidige deels verhuurde staat onder de conditie "as is- where is". Oplevering met het huidige afwerkings- en voorzieningenniveau.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie/waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom.

AANVAARDING/DATUM VAN OPLEVERING
In onderling overleg.

KOOPOVEREENKOMST
De koopakte wordt opgesteld volgens model NVM.

ENERGIELABEL
Pancratiusplein 2: Label C t/m 07-06-2033
Pancratiusplein 3: Label F t/m 06-06-2033

DATAROOM
Voor uitgebreide informatie ten behoeve van de aankoop hebben wij een dataroom ingericht voor dit object. Bij interesse kunt u per e-mail of telefoon toegang tot deze dataroom aanvragen.

ONDERZOEKSPLICHT
Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van het object.

BEZICHTIGING
Uitsluitend na afspraak met ons kantoor te Heerlen, 045 – 574 32 33.

DISCLAIMER
Wij hebben getracht middels deze zorgvuldig samengestelde documentatie u zo uitgebreid mogelijk te informeren. Desondanks kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Slechts de feitelijke situatie geeft u een juist beeld.

Toon meer

Algemeen

Vraagprijs € 599.000 k.k.
Servicekosten BTW belast Nee
Status Beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie belegging
Nevenfuncties
  • Horeca
Bouwjaar 1900
Bouwvorm Bestaande bouw

Locatie

Adres Pancratiusplein 2 - 3
Plaats Heerlen
Provincie Limburg
Land Nederland
Ligging
  • Winkelgebied stadscentrum

Horeca

Totaal bechikbare oppervlakte 182 m²
Verkoop vloer oppervlakte 100 m²

Belegging

Soort belegging horeca
Aantal huurders 1

Energie

Energielabel C
Energielabel einddatum 2033-06-07

Onderhoud

Onderhoud binnen Goed
Onderhoud buiten Goed

Bedrijfstakken in

Ontdek het object

Pancratiusplein 2 - 3, 6411 JZ, Heerlen
Pancratiusplein 2 - 3, 6411 JZ, Heerlen
Pancratiusplein 2 - 3, 6411 JZ, Heerlen

Locatie

Pancratiusplein 2 - 3, 6411 JZ, Heerlen

David Israel KRMT
Heeft u vragen?
Neem contact op met David
Nieuwsgierig naar dit object?
Plan een bezichtiging of download de brochure voor meer informatie.

Cookiebeleid

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie