Riehagervoetpad 1 , 6271 PL, Gulpen

  prijs op aanvraag
  Nieuwsgierig naar dit object?
  Plan een bezichtiging of download de brochure voor meer informatie.

  Omschrijving

  Kasteel Neubourg Historie Het is een imposant kasteel gelegen in Gulpen te midden van de Limburgse heuvels. Het kasteel heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen, met vele transformaties en eigenaren door de eeuwen...

  Toon meer

  Kenmerken

  Downloads

  Kasteel Neubourg

  Historie
  Het is een imposant kasteel gelegen in Gulpen te midden van de Limburgse heuvels. Het kasteel heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen, met vele transformaties en eigenaren door de eeuwen heen.

  Toekomst
  De toekomst van Kasteel Neubourg ligt in een combinatie van behoud, innovatie en gemeenschapsbetrokkenheid. Door te investeren in restauratie, cultuur, duurzaamheid en eventueel toerisme en zorg, kan het kasteel niet alleen behouden blijven als historisch monument, maar ook een levendige en dynamische rol spelen in de gemeenschap en de bredere regio. In 2023 heeft er onderzoek plaatsgevonden naar de monumentale waarden en herbestemmingsmogelijkheden van het gehele Kasteel Complex. Een afschrift van de betreffende bevinden is voor handen in de data room. Het geheel is authentiek en de locatie is
  buitengewoon uniek. De bestemmingsmogelijkheden bieden veel ruimte voor een toekomstig gebruik. De gemeente Gulpen-Wittem heeft een positieve grondhouding t.a.v. nieuwe ontwikkelingen in en rond kasteel Neubourg. De uitdaging zit in de herontwikkeling, herstel en verduurzaming van het complex.

  Verkoopproces
  Gezien de omvang van het complex en de hiermee gepaarde investeringen zullen wij selectief met geinteresseerde partijen in overleg treden. Hierbij is het onder andere van belang dat een koper rekening houdt met de cultuur historische waarden en over voldoende kennis van en/of ervaring met monumentale objecten beschikt.

  Overzicht

  Ensemble Kasteel Neubourg
  1) Herenhuis:
  De geschiedenis van dit hoofdgebouw met imposante hoektoren gaat circa 750 jaar terug. In diverse fasen heeft het gebouw zich ontwikkeld tot de huidige omvang. Inmiddels is de schil van het gebouw degelijk gerestaureerd.
  2) Eerste Bouwhoeve (poortgebouw):
  Via een eikendreef en brug over de kasteelgracht is het fraaie poortgebouw bereikbaar. De noordgevel van dit U-vormig gebouw wordt geflankeerd door twee slanke torens.
  3) Tweede Bouwhoeve:
  De westelijke tweede bouwhoeve heeft een eigen toegangspoort en is in basis een boerderij. De betreffende boerderij is tot 2020 nog in gebruik geweest.
  4) Theekoepel:
  Het meest westelijk gelegen is het tuin paviljoen. Deze theekoepel vormde in de 17de eeuw een geheel met de deels ommuurde baroktuin.
  5) Tuin- en landschap:
  De oost- en zuidgevel van het herenhuis geven zicht op het park aangelegd in Engelse landschapsarchitectuur.

  Kenmerken

  Vraagprijs
  Op aanvraag

  Instumenterend notaris
  Door koper nader aan te wijzen.

  Datum transport
  In overleg te bepalen.

  Zekerheidsstelling
  Waarborgsom / bankgarantie ter grootte van 10% van de koopsom. Koper dient deze binnen 2 weken na overeenstemming bij de desbetreffende notaris te deponeren.

  Voorbehoud
  De voorgenomen verkoop van dit object is ten allen tijde onderworpen aan de goedkeuring van de verkopende partij.

  Oplevering
  Het object zal worden verkocht en geleverd as-is, whereis' dat wil zeggen in de staat ten tijde van de levering met alle aan het object verbonden rechten en plichten, alsmede eventuele zichtbare en onzichtbare gebreken en zonder garantie van enig soort, waaronder die met betrekking tot technische, bouwkundige, juridische, fiscale, milieukundige, huur- en commerciële aspecten van het verkochte.

  Onderzoeksplicht
  Koper is ten allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundig onderzoek te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van het object en de herontwikkelingsmogelijkheden.

  Vastlegging
  Koopovereenkomst model NVM dient als basis.

  Kadastraal
  De gebouwen behorende bij het kasteelcomplex Neubourg zijn gelegen op een perceel ter grootte van ruim 46.885 m2, bestaande uit de kadastrale percelen gemeente Gulpen, sectie B, nummers 7066/7067/7068/7069, in overleg is er de mogelijkheid aangrenzende percelen te verwerven.

  Monumenten
  Verspreid over het landgoed bevinden zich maar liefst 12 objecten of elementen welke als Rijksmonument zijn geclassificeerd, variërend van het herenhuis tot een gietijzeren beeld op de binnenplaats.

  Overige informatie

  Online dataroom
  Na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring zijn o.a. de volgende documenten beschikbaar:

  - Brochure
  - Eigendomsinformatie
  - Monumentenregister
  - Plattegronden, aanzichten en doorsnedes
  - Informatie - Memorandum
  - Ontwerpstudie herbestemming gebouwen en directe omgeving
  - Bouwhistorisch onderzoek Herenhuis (hoofdgebouw
  - Bouwhistorisch onderzoek 1ste Bouwhoeve

  Ligging & bereikbaarheid

  Ligging
  Kasteel Neubourg is gelegen aan de rand van de kern van Gulpen, welke onderdeel uitmaakt van de gemeente Gulpen-Wittem. Deze gemeente telt ruim 14.000 inwoners, bestaat uit 10 pittoreske dorpjes in het Limburgse Heuvelland en is centraal gelegen in de Euregio Maastricht-Aken-Luik. De regio kenmerkt zich door het prachtige landschap, de oude vakwerkhuizen en de kabbelende beekstromen. Ook op het gebied van kunst, cultuur en valt er veel te beleven. In de regio wordt dan ook volop gerecreëerd en is een zeer populaire toeristische bestemming. Gulpen is goed bereikbaar middels rijksweg N278, lopend van Maastricht naar Aken.

  Bestemmingsplan
  Binnen het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied Gulpen-Wittem’ is het Kasteel en directe omgeving geclassificeerd als vier verschillende bestemmingen, te weten:
  - Hoofdgebouw Kasteel Neubourg en eerste Bouwhoeve kennen de bestemming ‘Gemengd’
  - Tweede bouwhoeve kent de bestemming ‘Agrarisch – Bedrijf’
  - Het resterende terrein rondom het Hoofdgebouw, gelegen op het kadastrale perceel met nummer 7069 kent de bestemming ‘Natuur’
  - Het aangrenzende terrein gelegen op het kadastrale perceel met nummer 6846 kent de bestemming ‘Agrarisch met Waarden - Natuur en landschapswaarden.

  Even voorstellen
  Uw makelaar in Limburg
  Met zes vestigingen in Limburg (Heerlen, Maastricht, Sittard, Valkenburg, Venlo en Venray) en meer dan 40 jaar ervaring op de vastgoedmarkt bieden wij persoonlijke service en leveren optimale kwaliteit.

  Full-service
  De professionele medewerkers vormen het fundament van ons bedrijf, stuk voor stuk gecertificeerde specialisten. Wij zijn een full-service kantoor met woningmakelaars, bedrijfsmakelaars, recreatiemakelaars, taxateurs en consultants. Onze gezamenlijke kennis, onze passie voor het vak en ons sterke netwerk maken ons een betrouwbare partner voor al uw vastgoed vraagstukken.

  Partner in Dynamis
  Dynamis is een samenwerkingsverband van 13 regionale makelaars met 40 vestigingen, verspreid door heel Nederland. De Dynamis partners zijn vooraanstaande makelaars en bieden full-service dienstverlening aan.

  Disclaimer
  Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele
  aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
  Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Indien de exacte maat voor u van belang is, kunt u deze
  laten opmeten. Deze informatieve brochure is geheel vrijblijvend en dient als uitnodiging voor het plannen van een
  bezichtiging en is niet bedoeld als aanbod.

  Toon meer

  Algemeen

  Vraagprijs prijs op aanvraag
  Servicekosten BTW belast Nee
  Status Beschikbaar

  Bouw

  Hoofdfunctie maatschappelijk vastgoed
  Nevenfuncties
  • Kantoorruimte
  • Horeca
  Bouwjaar 1644
  Bouwvorm Bestaande bouw

  Locatie

  Adres Riehagervoetpad 1
  Plaats Gulpen
  Provincie Limburg
  Land Nederland
  Ligging
  • Landelijk gebied

  Horeca

  Totaal beschikbare oppervlakte 5000 m²
  Verkoop vloer oppervlakte 5000 m²

  Kantoor

  Oppervlakte 6610 m²

  Bedrijfstakken in

  Ontdek het maatschappelijk vastgoed

  Riehagervoetpad 1, 6271 PL, Gulpen
  Riehagervoetpad 1, 6271 PL, Gulpen

  Locatie

  Riehagervoetpad 1, 6271 PL, Gulpen

  Schaduwwijzer

  Nieuwsgierig naar dit object?
  Plan een bezichtiging of download de brochure voor meer informatie.