Smedestraat 2 , 6411 CR, Heerlen

  • B
huurprijs op aanvraag
Didier Boek RM RT
Heeft u vragen?
Neem contact op met Didier
Nieuwsgierig naar dit object?
Plan een bezichtiging of download de brochure voor meer informatie.

Omschrijving

Kantoorruimte te huur | Brightlands Smart Services Campus Een uniek concept op een prachtige locatie, dat is de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Een plek waar ondernemersschap, innovatie en educatie elkaar ontmoeten, waar talent van over de hele wereld...

Toon meer

Kenmerken

Oppervlakte 4086 m²

Downloads

Kantoorruimte te huur | Brightlands Smart Services Campus

Een uniek concept op een prachtige locatie, dat is de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Een plek waar ondernemersschap, innovatie en educatie elkaar ontmoeten, waar talent van over de hele wereld samenwerkt om nieuwe ontwikkelingen te realiseren op het gebied van blockchain technologie, artificial intelligence en data science.
Het complex biedt nog ruimte voor nieuwe huurders. In totaal is er nog circa 6.300 m² beschikbaar van de in totaal 21.000 m². Alle mogelijke varianten, van flexplek of eigen kantoorruimte tot grootschalige kantoortuin zijn mogelijk.

BRIGHTLANDS SMART SERVICES CAMPUS
Op een unieke locatie aan de rand van het centrum van Heerlen is de Brightlands Smart Services Campus gevestigd. De Brightlands Smart Services Campus is door interactie tussen onderwijs, onderzoek en ondernemerschap een broedplaats voor nieuwe bedrijvigheid, innovaties en talentontwikkeling op het gebied van slimme diensten, ofwel smart services.
Dit zijn ingenieuze product- en diensten-innovaties gebaseerd op diverse data die met elkaar in verbinding worden gebracht door ICT. De synergie die hier ontstaat tussen de diverse betrokken partijen vormt een duidelijke meerwaarde voor het complex.

OBJECT
De Brightlands Smart Services Campus biedt nog circa 6.300 m² hypermoderne kantoorruimte te huur. Het geheel is voorzien van meer dan voldoende parkeergelegenheid in de twee parkeerkelders onder het complex. Dit alles is staande en gelegen op een unieke locatie aan de Smedestraat 2 aan de rand van het centrum van Heerlen.

Het gehele complex is recent volledig gerenoveerd en voorzien van alle gemakken en technisch gezien state-of-the-art. Het forum, dat plaats biedt aan circa 300 personen, vormt de verbinding tussen de begane grond en eerste etage. Deze twee etages zijn ingericht als zogenaamde ‘community floors’ en vormen het hart van de campus. De plek waar de synergie plaatsvindt tussen bewoners, bezoekers en studenten. De vierde verdieping is een mix van community floor en kantoorruimte.
Momenteel zijn de 2e, 3e, 5e en 6e verdieping gerenoveerd als office floor, waarbij de etages vrij in te delen zijn door de huurder. Met als enige vereiste dat deze minimaal opgesplitst dienen te worden in twee delen in verband met brandcompartimentering. De kantoren zijn volledig voorzien van alle facetten die heden ten dage aan een dergelijke ruimte worden gesteld zoals: systeemplafonds met sensorgestuurde verlichtingsarmaturen, koelplafonds, verwarming, beveiligde toegang en natuurlijk een spectaculair uitzicht. Tevens worden er aanvullende faciliteiten geboden zoals een centrale receptie inclusief toegangscontrole, voldoende liftinstallaties, roltrappen, de mogelijkheid het Forum te huren voor presentaties, het huren van vergaderruimten en verder zijn er in het gebouw loungeplekken, een restaurant en een espressobar gesitueerd.
Het gebouw is geopend van 6:30 uur tot 23:00 uur. De receptie is geopend op werkdagen van 8:00 uur tot 18:00 uur. Weekendopenstelling enkel op aanvraag.

LIGGING
Het kantoor is rustig gelegen in een parkachtige omgeving, is voorzien van eigen parkeervoorzieningen en biedt een prachtig uitzicht over over de binnenstad van Heerlen en het Limburgse landschap.

De campus is gesitueerd in een voormalig gebouw van pensioenfonds APG en gelegen tussen het hoofdgebouw van APG en hypotheekverstrekker Obvion. Het geheel bevindt zich op steenworp afstand van het centrum van Heerlen. Verder is de uitstekende bereikbaarheid via de A79 (Heerlen – Maastricht) en de N281 één van de kernkwaliteiten van deze locatie.

Ook met het openbaar vervoer is het complex goed bereikbaar. In de directe omgeving zijn meerdere bushaltes te vinden. Het NS-station Heerlen is op loopafstand.

PARKSTAD
Heerlen vormt de centrumgemeente van stadsregio ‘Parkstad Limburg’, deze veelzijdige regio telt ruim 255.000 inwoners. Daarnaast liggen Duitsland en België direct naast de deur. De grensregio Nederland/België en Duitsland telt ruim 800.000 inwoners.
In Parkstad werken 106.000 mensen bij ruim 15.000 bedrijven en instellingen. Speerpunten zijn nieuwe energie, toerisme/recreatie, zorg, financieel-administratieve dienstverlening en de ontwikkeling van een overall en compleet retail centrum.
Parkstad beschikt over een sterk cluster aan bedrijven en instellingen in de financieel-administratieve sector. Ruim 16.000 mensen werken bij organisaties als APG, AZL, Loyalis, Obvion, CBS, Belastingdienst, UWV en diverse banken en accountantskantoren.

COMMUNITY FLOORS
De community floors vormen het hart van de campus. De plek waar de synergie plaatsvindt tussen bewoners, bezoekers, studenten en start-ups. Deze speciaal ingerichte verdiepingen (begane grond, 1e en de helft van de 4e verdieping) zijn een broedplaats om op informele wijze ideeën te ontwikkelen, te netwerken en geïnspireerd te raken.
De begane grond en de eerste verdieping zijn met elkaar verbonden door middel van het Forum. Een representatieve zaal die ruimte biedt aan circa 300 personen en te reserveren is voor bijvoorbeeld presentaties. Buiten het grote Forum zijn er ook meerdere kleinere vergaderruimten beschikbaar. Deze zijn allemaal voorzien van wifi en interactieve white boards.
Ook aan de inwendige mens is gedacht. Restaurant ‘Brightlands Taste’ is gevestigd op de onderste etage en biedt maaltijden die vers, gezond en vaak net even anders zijn. In de ruimte direct grenzend aan de entree is de ‘Nexus Espresso Bar’ gevestigd, hier zijn naast uitstekende koffie en thee ook verse sappen en kleine snacks te verkrijgen.

OFFICE FLOORS
De verdiepingen niet zijnde community floors zijn ingericht als casco+ kantoorruimte. Deze zijn beschikbaar in metrages tot maximaal circa 2.763 m² per verdieping en vrij in te delen door de huurder(s). Enige vereiste is dat deze, in verband met brandcompartimentering, minimaal opgesplitst dienen te worden in twee delen. De kantoren zijn volledig voorzien van alle facetten die heden ten dage aan een dergelijke ruimte worden gesteld zoals: systeem-/koelplafonds voorzien van sensorgestuurde verlichtingsarmaturen, verwarming, dubbele beglazing, beveiligde toegang en een spectaculair uitzicht door de panorama beglazing.

PARKEREN
Om in de parkeerbehoefte te voorzien is de Brightlands Smart Services Campus uitgerust met een parkeergarage waar het personeel kan parkeren. Voor de bezoekers is er een speciale bezoekersparkeerplaats ingericht nabij de ingang van het gebouw. Nadat u uw bezoeker heeft aangemeld bij de receptie met het kenteken van de auto, zal de slagboom automatisch openen zodra uw bezoek arriveerd. De wegbewijzering leidt de bezoeker vervolgens naar de ingang van het gebouw.

METRAGES EN INDELING
Het complex bestaat in totaal uit een zevental bouwlagen. Hiervan zijn de eerste twee, en de helft van de 5e bouwlaag (verdieping 4) ingericht als community floor. Deze hebben een gemeenschappelijk en verbindend karakter. De centrale ingang en receptie bevinden zich op de eerste verdieping.

Verdieping Omschrijving Beschikbaar Oppervlak
Begane grond Community floor n.v.t.
Begane grond Restaurant ‘Brightlands Taste’ n.v.t.
Begane grond Forum n.v.t.
Eerste verdieping Community floor n.v.t.
Eerste verdieping Forum n.v.t.
Eerste verdieping ‘Nexus Espresso Bar’ n.v.t.
Tweede verdieping Kantoorruimte VERHUURD
Derde verdieping Kantoorruimte circa 2.763 m²
Vierde verdieping Community floor n.v.t.
Vierde verdieping Kantoorruimte circa 1.382 m²
Vijfde verdieping Kantoorruimte circa 2.044 m²
Zesde verdieping Kantoorruimte VERHUURD
TOTAAL circa 6.908 m²

HUURPRIJZEN
Kantoorruimte
De huurprijs voor de kantoorruimte is op aanvraag.
Parkeerplaats
De huurprijs voor een parkeerplaats bedraagt € 775,- per jaar te vermeerderen met BTW.

Toon meer

Algemeen

Huurprijs huurprijs op aanvraag
Servicekosten € 35 per maand
Servicekosten BTW belast Nee
Status Beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwjaar 1980
Bouwvorm Bestaande bouw

Locatie

Adres Smedestraat 2
Plaats Heerlen
Provincie Limburg
Land Nederland
Ligging
  • Kantorenpark

Kantoor

Oppervlakte 4086 m²
Oppervlakte in units vanaf 80 m²
Verdiepingen
  • 7
Voorzieningen
  • inbouwarmaturen
  • liften
  • kabelgoten
  • systeemplafond
  • toilet
  • pantry
  • verwarming

Energie

Energielabel B
Energielabel einddatum 2026-04-20

Onderhoud

Onderhoud binnen Uitstekend
Onderhoud buiten Uitstekend

Bedrijfstakken in

Ontdek de kantoorruimte

Smedestraat 2, 6411 CR, Heerlen

Locatie

Smedestraat 2, 6411 CR, Heerlen

Schaduwwijzer

Didier Boek RM RT
Heeft u vragen?
Neem contact op met Didier
Nieuwsgierig naar dit object?
Plan een bezichtiging of download de brochure voor meer informatie.