Object
Verhuurd

Allee 1 a, Limbricht 6141 AV Limbricht

6141 AV Limbricht

Omschrijving

Moderne kantoorruimte in sfeervolle authentieke hoofdburcht

KASTEEL LIMBRICHT
Uniek in zijn soort en het enige, nog bestaande, ‘motte-kasteel’ van Nederland, dat zijn de kenmerken van Kasteel Limbricht. Dit unieke object bestaat uit een hoofdburcht en een voorburcht en is omstreeks 1622 gebouwd. Na de oorlog was het object gedoemd te vervallen. Echter na decennia van renovatie en herstel is...

Locatie

Gerelateerde objecten

Uitgebreide omschrijving

Moderne kantoorruimte in sfeervolle authentieke hoofdburcht

KASTEEL LIMBRICHT
Uniek in zijn soort en het enige, nog bestaande, ‘motte-kasteel’ van Nederland, dat zijn de kenmerken van Kasteel Limbricht. Dit unieke object bestaat uit een hoofdburcht en een voorburcht en is omstreeks 1622 gebouwd. Na de oorlog was het object gedoemd te vervallen. Echter na decennia van renovatie en herstel is het object in oude glorie hersteld. Door de bewogen geschiedenis van Kasteel Limbricht is het respect groot.

DE HOOFDBURCHT
De statige maar tevens ook tijdloze hoofdburcht biedt ruimte aan moderne en stijlvol afgewerkte kantoorruimten. Het totaal van circa 1.560 m² is verdeeld over het souterrain, begane grond, eerste verdieping en de zolder. Moderne elementen zoals verlichtingsarmaturen en kabelgoten voorzien bekabeling en patchkasten worden gecombineerd met authentieke kenmerken zoals de aanwezige houten vloeren.

BEREIKBAARHEID
Kasteel Limbricht is gelegen in Limbricht grenzend aan Sittard, Geleen en Born en ligt hierdoor centraal in regio Westelijke Mijnstreek. Bedrijventerreinen zoals Handelcentrum Bergerweg en Bedrijvenstad Fortuna liggen op steenworp afstand ook de moderne Brightslands Campus in Geleen is vanuit het kasteel zeer eenvoudig te bereiken. Maar ook grensgebieden in België en Nordrhein- Westfalen liggen op korte afstand.
Via Sittard en Born bereikt men binnen korte tijd de A2 richting Maastricht of Amsterdam.
Met het openbaar vervoer is de locatie eenvoudig per busverbinding te bereiken.

METRAGE
Verdieping Omschrijving Oppervlakte
Souterrain Magazijn/ kantine/ verblijfsruimte circa 360 m²
Begane grond Kantoorruimte circa 400 m²
Eerste verdieping Kantoorruimte circa 400 m²
Zolder Kantoor-/ opslagruimte circa 360 m²
TOTAAL circa 1.560 m²

PARKEREN
Aan de voorzijde van het kasteel is een ruime parkeerplaats te vinden welke voldoende gratis parkeermogelijkheden biedt.

BESTEMMINGHet object valt binnen het vigerend bestemmingsplan 'Buitengebied Sittard 2011, vastgesteld op 14 februari 2013. Op grond van de planvoorschriften luidt de bestemming ‘Horeca’ voor het specifieke bouwvlak is tevens de functieaanduiding ‘kantoren’ aangegeven. U dient zelf bij de gemeente Sittard- Geleen te verifiëren of uw bedrijfsactiviteiten vallen binnen het vigerend bestemmingsplan.

HUURPRIJS
EUR 100.000,- per jaar, te vermeerderen met BTW

Kenmerken

Overdracht
Status verhuurd
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwjaar 1622
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Allee 1 a
Plaats Limbricht
Land NL
Ligging winkelgebied stadscentrum
Kantoor
Oppervlakte 1560 m²
Verdiepingen 3
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.