Aangepaste werkwijze

Onze makelaars gaan nog steeds op pad. We organiseren individuele bezichtigingen, we komen graag langs voor gratis waardebepalingen en helpen je graag met een taxatie. Wilt u bezichtigen, maar bent u niet in de gelegenheid om langs te komen? Geef niets, de meeste woningen hebben een online video en bij onze bedrijfspanen kunt u zelfs een virtuele bezichtiging inplannen.

Onze erkende taxateurs taxeren nog steeds uw commercieel vastgoed of uw woning. Ook de verplichte interne opname voeren wij uit. Als u voor ons de deuren open doet, dan zorgen wij voor de rest. Uiteraard houden wij tijdens de interne opname van bedrijfspanden de benodigde afstand tot aanwezige medewerkers. Wel verzoeken wij u om de gemaakte afspraak af te zeggen als er zieken in het huishouden of het bedrijf zijn. We maken dan een afspraak om de inpandige inspectie op een later moment te doen.

Doordat wij de nodige voorzorgsmaatregelen nemen, blijft het verkopen, verhuren, bezichtigen en taxeren van een huis of bedrijfspand veilig.

Onze maatregelen

  • Onze kantoren blijven open maar zoveel mogelijk digitaal contact
  • Maximaal 1 à 2 personen toegestaan bij een afspraak
  • We schudden geen handen en houden gepaste afstand
  • Twijfelt u aan uw gezondheid? Blijf thuis en voorkom besmetting van anderen

Meest gestelde vragen

In de meeste gevallen? Ja. Er is nog steeds veel vraag naar woningen in vrijwel alle prijsklassen en er worden ook nog steeds woningen verkocht. Het aanbod is schaars, er komen bezichtigingsaanvragen binnen en er zijn ook de afgelopen week gewoon huizen verkocht.

Zolang het RIVM het toelaat komen we bij u langs voor een kennismaking (wel met 1,5 meter afstand en geen handen schudden). Echter we kunnen uw woning ook gemakkelijk via FaceTime in de verkoop nemen.

De woningmarkt is nog steeds in beweging!

Op dit moment hebben wij nog geen indicaties dat de prijzen dalen. Het is nog steeds aantrekkelijk om een huis te kopen, omdat de rente historisch laag is. Daarnaast zal het aanbod niet snel toenemen waardoor de vraag nog steeds groter blijft dan het aanbod. Het hangt natuurlijk af van de economische ontwikkelingen, maar voorlopig verwachten wij geen sterke prijsdaling.

Ja, dat kan zeker.

Heeft u al de video van het huis op de website bekeken, deze geeft vaak al een goed beeld. En rij eens door de straat, bekijk het huis van de buitenkant, hoe is de buurt? Bent u enthousiast. Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken voor bezichtiging. Deze bezichtiging kan via FaceTime plaatsvinden, maar met inachtneming van de regels van het RIVM bent u ook van harte welkom ter plekke.

Dit om uw gezondheid en die van onze aanwezige makelaar(s) zoveel mogelijk te garanderen. Zo vragen wij u om met zo min mogelijk personen aanwezig te zijn bij de afspraak. We houden iets meer afstand dan gebruikelijk maar verwelkomen u als altijd met een glimlach.

Bij symptomen van ziekte (koorts, verkoudheid, hoesten of niezen) of als u vermoedt dat u in contact bent geweest met een besmette persoon vragen wij u contact met ons op te nemen en niet te verschijnen. Wij zullen dan samen met u naar een oplossing zoeken.

Dit hangt nauw samen met uw persoonlijke omstandigheden. Als u gewoon een baan heeft en/of een courante woning heeft om te verkopen, dan is er geen reden om het niet te doen. Door de afgenomen vraag maakt u een grotere kans om de woning die u graag wilt hebben te kopen. Daarnaast kunt u nog steeds onder uitstekende hypotheekcondities geld lenen.

Als vanzelfsprekend doen wij nog steeds ons uiterste best om uw woning te verkopen. Zo bieden wij de mogelijkheid de bezichtigingen online te laten plaatsvinden. Ook zorgen wij voor een nog actievere aanwezigheid van uw woning op onze online marketing- en communicatiekanalen, om de potentiële koper ook te bereiken tijdens deze bijzondere periode.

Vanzelfsprekend kunt u hierover eerst telefonisch contact hebben met één van onze nieuwbouwspecialisten om vervolgens een afspraak te maken om op ons kantoor te komen (zie de veiligheidsrichtlijnen vanuit de overheid), of via facetime of een ander gewenst medium meer informatie te ontvangen over dit huis.

Wij kunnen overeenkomsten via een online-systeem toesturen zodat u digitaal, dus zonder de overeenkomst op papier te printen, kunt ondertekenen. De getekende versie ontvangen wij direct in onze mailbox voor verdere afhandeling.

We zien een zeer wisselend beeld en een duidelijk verschil tussen het type onderneming. Zo zijn er een aantal bedrijfstakken die zichtbaar veel last hebben van deze “crisis” (denk bijvoorbeeld aan de horeca en de events), terwijl anderen ondernemers er financieel baat bij hebben. De markt als geheel laat nu een lichte daling zien, maar staat zeker niet stil. Ondernemingen die moeten en willen verhuizen, nemen deze stap nog steeds. Verder wordt er door de schaarste in onze regio en de lang aanhoudende hoogte van de vraag verwacht dat de markt relatief snel zal herstellen.

In het algemeen? Ja. Hoewel de markt een lichte daling laat zien, staat hij zeker niet stil en wordt er door de schaarste in de regio en de lang aanhoudende hoge vraag verwacht dat de markt relatief snel zal herstellen. Wel kan het zijn dat wij u een andere aanpak adviseren.

Wij hebben een grote database met mensen die actief op zoek zijn naar huisvesting. Het kan zijn dat we uw bedrijfspand aan hen aanbieden en ervoor kiezen het gebouw later op marketing platformen zoals Funda te plaatsen, om ervoor te zorgen dat uw pand extra in de kijker staat op het moment dat het website bezoek bij deze kanalen weer volledig op peil is.

Ja, zeker. Wij verzekeren u ervan dat wij alle nodige voorzorgsmaatregelen nemen om uw gezondheid en die van onze medewerkers zo veel mogelijk te beschermen. Daarom verzoeken we u om met zo min mogelijk personen bij de afspraak aanwezig te zijn (ofwel: uitsluitend de personen die direct betrokken zijn).

Bij symptomen van ziekte (koorts, verkoudheid, hoesten of niezen) of als u vermoedt dat u in contact bent geweest met een besmette persoon vragen we u contact met ons op te nemen en niet te verschijnen. Wij zullen dan samen met u naar een oplossing zoeken.

Dat hangt ervan af. Bij een financieringstaxatie moet contact worden opgenomen met de desbetreffende bank. Zij hebben richtlijnen over of het object inpandig geïnspecteerd dient te worden. Wij voeren dit contact met de bank voor u. Naast de standaard documenten die u aanlevert vragen onze collega’s ook om beeldmateriaal van het object, zodat de taxateur een goede indruk krijgt en u hierover kan informeren.

Bij taxaties omtrent aankoop, verkoop, interne of overige doeleinden voldoet een geveltaxatie. Hierbij geldt wel dat er ook wordt gevraagd om beeldmateriaal van het object, zodat de taxateur een goede indruk krijgt.

Vragen over uw specifieke situatie? Neem contact met ons op.