Object
Verkocht

Valkenburgerweg 17, Heerlen 6411 BM Heerlen

6411 BM Heerlen

Omschrijving

Kantoorruimte op goede locatie in het centrum

OBJECT
Het betreft een riant kantoorobject aan de Valkenburgerweg in het centrum van Heerlen. Het complex bestaat uit twee met elkaar verbonden gebouwen, die in totaal circa 1381 vierkante meter verhuurbare vloeroppervlakte bieden.
Momenteel is het gebouw in gebruik als kantoorlocatie (maatschappelijk), echter zijn er verschillende andere...

Locatie

Gerelateerde objecten

Uitgebreide omschrijving

Kantoorruimte op goede locatie in het centrum

OBJECT
Het betreft een riant kantoorobject aan de Valkenburgerweg in het centrum van Heerlen. Het complex bestaat uit twee met elkaar verbonden gebouwen, die in totaal circa 1381 vierkante meter verhuurbare vloeroppervlakte bieden.
Momenteel is het gebouw in gebruik als kantoorlocatie (maatschappelijk), echter zijn er verschillende andere toepassingen te bedenken. Van oorsprong is het rechterdeel van het gebouw een karakteristiek herenhuis. Het is dan ook relatief eenvoudig om beide gebouwen weer te splitsen en voor verschillende doeleinden bruikbaar te maken, dan wel het kantoordeel te verkleinen.
De locatie is ideaal, de Valkenburgerweg is één van de straten die het centrum van Heerlen ontsluiten, waardoor hier veel mensen dagelijks voorbij komen. Door de grote frontbreedte van het complex springt deze er ook nog eens goed uit in de straat, hier kan dan ook meerwaarde worden gecreëerd door bijvoorbeeld de gevel te voorzien van reclame-uitingen.

Tevens zijn er circa 25 eigen parkeerplaatsen aanwezig en een ruime binnenplaats voorhanden. De binnenplaats is per auto en fiets bereikbaar via een poort aan de voorzijde van het gebouw. Deze binnenplaats is voorzien van een fietsenstalling en biedt eveneens mogelijkheid tot parkeren.

HERONTWIKKELING
Concreet zijn er nog geen plannen, echter zijn er al voorgesprekken geweest met de gemeente. Deze staat positief tegenover een eventueel plan om een zestal grondgebonden woningen te realiseren op deze locatie.

LIGGING
Het complex is gelegen in het centrum van Heerlen, net buiten het voetgangersdomein. Op steenworp afstand van de oprit naar de stadsautoweg (N281). Deze vormt een directe verbinding met de A76, A79 en de steden Kerkrade, Maastricht en Aken. Verder zijn station en bushalte(s) op loopafstand en
zijn er in de omgeving meerdere Q-park parkeergarages te vinden.

Heerlen is qua ligging, omvang en functie de centrumgemeente van Parkstad Limburg. Parkstad Limburg is een samenwerkingsverband tussen 8 aangrenzende gemeenten en telt in totaal ca. 250.000 inwoners. Daarnaast liggen Duitsland en België direct naast de deur. In zijn totaliteit betreft het een ruim 800.000 inwoners tellend internationaal verzorgingsgebied.
Onder meer grote publiektrekkers zoals Snowworld, Wereldtuinen Mondoverde, de meubelboulevard, Leisure Dome en Pinkop zorgen op jaarbasis voor een miljoenenpubliek. Voorts is onlangs de award ‘Tourism for Tomorrow’ toegekend aan Regio Parkstad door het ‘World Travel & Tourism Council’.

METRAGE
Verdieping Omschrijving Oppervlakte
Begane grond nr.17 Kantoorruimte circa 248 m²
Eerste verdieping nr.17 Kantoorruimte circa 272 m²
Tweede verdieping nr.17 Kantoorruimte circa 142 m²
Derde verdieping nr.17 Kantoorruimte circa 202 m²
Kelder nr.17 Opslagruimte circa 158 m²
Begane grond nr.19 Kantoorruimte circa 137 m²
Eerste verdieping nr.19 Kantoorruimte circa 114 m²
Tweede verdieping nr.19 Kantoorruimte circa 54 m²
Kelder nr.19 Opslagruimte circa 54 m²
TOTAAL circa 1381 m²

PARKEREN
Naast het complex is een ruime omheinde parkeerplaats gelegen. Deze biedt plaats aan circa 25 personenauto’s en is bereikbaar via de gemotoriseerde rolpoort aan de voorzijde. Verder is het nog mogelijk om te parkeren op de binnenplaats, eveneens bereikbaar via de voorzijde.
Langs de weg is het mogelijk om betaald te parkeren en in de omgeving zijn er meerdere parkeergarages op loopafstand.

BESTEMMING
Het object valt binnen het vigerend bestemmingsplan "Heerlen-Zuid" vastgesteld op 7-7-2015 en kent de bestemming "Gemengd". Koper dient zelf bij de gemeente Heerlen te verifiëren of zijn bedrijfsactiviteiten binnen het bestemmingsplan vallen.

KOOPPRIJS
Nader overeen te komen.

AANVAARDING
In onderling overleg.

OPLEVERING
In huidige staat.

BEZICHTIGING / KIJKDAGEN
De kijkdagen voor dit object staan gepland op vrijdag 8 september 2017 en woensdag 20 september 2017 van 15.00 uur tot 17.00 uur. Aanmelding voor één van deze dagen is gewenst.

MEER INFORMATIE / DATAROOM
Indien u geïnteresseerd bent in de aankoop van dit kantoorobject heeft u natuurlijk meer informatie nodig. We hebben alle relevante informatie gebundeld in een online dataroom. Deze dataroom is enkel toegankelijk voor partijen na verificatie door Boek & Offermans Makelaars.

U kunt zich aanmelden voor toegang tot de dataroom door een email te sturen naar info@boek-offermans.nl of telefonisch via 045 574 32 33. Hierna zullen wij uw aanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling nemen.

VERKOOP- EN BIEDINGSVOORWAARDEN
De volledige verkoop- en biedingsvoorwaarden zijn terug te vinden in de dataroom. Biedingen dienen uiterlijk 20 oktober 2017 12.00 uur binnen te zijn.

Kenmerken

Overdracht
Status verkocht
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie Kantoorruimte
Bouwjaar 1960
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Valkenburgerweg 17
Plaats Heerlen
Land NL
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 1410 m²
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.