Aantal aangeboden woningen in Limburg stabiliseert

Aantal aangeboden woningen in Limburg stabiliseert

Geschreven door Martijn Weerts op 29 juli 2019

Na ruim drieënhalf jaar is er een einde gekomen aan de aanboddaling in Limburg. Een opvallend gegeven, gezien verkopers steeds sneller een koper voor hun woning vinden. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1 2019 van Boek & Offermans makelaars (partner in Dynamis).

In een deel van de gemeenten neemt het aantal te koop staande woningen toe
Begin juli staan in de provincie Limburg 5.400 woningen te koop, een vergelijkbaar aantal als in april. De onderlinge verdeling van dit aanbod over de Limburgse gemeenten is echter aan het veranderen. Zo zijn in Venlo en Heerlen meer woningen te koop gezet, terwijl het aanbod in Maastricht met een tiende is afgenomen.

Meer mensen zetten hun woning te koop
De stabilisatie van het aanbod wordt niet alleen verklaard door de toegenomen nieuwbouwproductie. Ook in de bestaande bouw is de aanboddaling aan het afzwakken. Veel woningeigenaren zagen de eerste helft van 2019 als het ideale moment om hun woning te koop te zetten.

Limburgse woning gemiddeld in 54 dagen verkocht
In de huidige markt hoeven verkopers niet lang te zoeken naar een koper voor hun woning. De in het afgelopen kwartaal verkochte woningen hebben gemiddeld 54 dagen te koop gestaan, een jaar geleden duurde dit nog bijna twee weken langer. In Heerlen en Maastricht in hoeven verkopers over nog minder geduld te beschikken, gemiddeld wordt al na circa veertig dagen een koper gevonden.

Download het volledige rapport
Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1 2019

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie