Dynamiek op kantorenmarkt in Maastricht groeit

Dynamiek op kantorenmarkt in Maastricht groeit

Geschreven door Pieter Brouwers RM RT op 17 februari 2023

In Maastricht heeft de kantorenmarkt zich in 2022 sterk ontwikkeld. De gunstige locatie van Maastricht zorgt voor een aantrekkingskracht op kantoorgebruikers in de regio. De centrumgebieden zijn vooral in trek bij kantoorgebruikers.

Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2023 van Boek & Offermans Makelaars (partner in Dynamis).

Groei opname
Voor alle Limburgse kantoorsteden geldt dat er in 2022 meer vierkante meter kantoorruimte is opgenomen dan in 2021. Daarbij is vooral focus op de centrumgebieden. De oriëntatie van kantoorgebruikers op centrale locaties zorgt voor een hogere gerealiseerde huurprijs dan op andere kantoorlocaties in de gemeenten.

Herstel opnameniveau in Maastricht
Na het slechte jaar van 2020 en 2021 is het opnameniveau in Maastricht gegroeid naar 15.700 m² in 2022. Het aandeel opnames van grotere kantoorruimten is redelijk gegroeid sinds het coronajaar 2020. Dit laat het terugkomende vertrouwen zien van grotere kantoorgebruikers op de Maastrichtse kantorenmarkt sinds de pandemie.

Sprekende Cijfers Rapportage bekijken

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie