Tekort aan aanbod stagneert de bedrijfsruimtemarkt in Limburg

Geschreven door Martijn Weerts op 15 maart 2023

De dynamiek op de bedrijfsruimtemarkt in Maastricht en Venlo-Venray is gestagneerd in 2022. Vooral het ontbreken van kwalitatief hoogwaardige bedrijfsruimte zorgt in de regio voor het uitblijven van transacties. In 2023 zal de dynamiek waarschijnlijk laag blijven door dit tekort.

Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Bedrijfsruimtemarkten 2023 van Boek & Offermans Bedrijfsmakelaars (partner in Dynamis).

Logistiek domineert in Venlo-Venray en Heerlen
In Heerlen werd in 2022 het opnamevolume voornamelijk bepaald door een grote logistieke opname van bijna 70.000 m² door JD Sports. De regio Venlo-Venray werd net zoals in voorgaande jaren gedomineerd door logistieke transacties, zo werd er bijna 250.000 m² aan logistieke transacties in 2022 gerealiseerd.

Kleine bedrijfsunits in trek
Vooral in regio Maastricht en Heerlen is er een grote vraag naar kleine bedrijfsruimte tussen de 250 en 500 m² terwijl daar een beperkt aanbod van is. Daarnaast schiet beschikbaar aanbod van dit segment vaak kwalitatief tekort, door bijvoorbeeld een te kleine vrije hoogte.

Sprekende Cijfers Rapportage bekijken

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Dynamiek op kantorenmarkt in Maastricht groeit

Dynamiek op kantorenmarkt in Maastricht groeit

In Maastricht heeft de kantorenmarkt zich in 2022 sterk ontwikkeld. De gunstige locatie van Maastricht zorgt voor een...
Aantal aangeboden woningen in Limburg stabiliseert

Aantal aangeboden woningen in Limburg stabiliseert

Na ruim drieënhalf jaar is er een einde gekomen aan de aanboddaling in Limburg. Een opvallend gegeven, gezien verkopers steeds...
Bekijk overzicht